Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Dilluns 16 Setembre 2019
Al festival trobareu activitats per tots els públics, des de conferències més tècniques a sortides guiades més relaxades. També hem preparat tot un programa d’activitats infantils perquè els més menuts passin un cap de setmana d’allò més entretingut. Recordeu que els menors de 14 anys tenen l’entrada gratuïta al festival.

A més, hem preparat un concurs especial perquè els petits de la casa explorin el festival i coneguin els ocells del Delta: el DBF Birds. Amagats per tot el recinte, trobareu fotografies, dibuixos, escultures i vídeos d’ocells del Delta al costat del distintiu del concurs. Quan el trobeu, heu de ser capaços d’identificar-lo correctament. Per participar, només heu de demanar la vostra butlleta a recepció i retornar-la amb el vostre nom i tots els ocells identificats.

D’entre tots els que trobeu i identifiqueu correctament tots els ocells, sortejarem una visita guiada privada al Zoo de Barcelona, a més dels llibres “Atles dels ocells nidificants de Barcelona” i “Ocells silvestres del Zoo de Barcelona”. Aquesta activitat compta amb el patrocini del Zoo de Barcelona.

Dilluns 16 Setembre 2019
A més d’accedir a totes les conferències, exposicions, activitats infantils i tallers, aquest any podeu guanyar una experiència de natura només per adquirir la vostra entrada. Gràcies a la col·laboració de 9 dels expositors de la fira comercial, podeu optar a guanyar sortides amb raquetes de neu, sessions en hides fotogràfics, sortides guiades per veure ocells amb tast de vi inclòs entre moltes d’altres.

Tots els visitants rebreu un tríptic amb un codi unipersonal que haureu de registrar en línia juntament amb les vostres dades. El diumenge a les 14:30 h farem el sorteig en directe a la carpa 1 d’entre tots els codis enregistrats. No patiu si no hi podeu assistir, contactarem directament amb els guanyadors.

Dimecres 31 Juliol 2019
Ja fa algunes setmanes que va acabar la temporada del SOCC, els ocells ja tenen els seus pollets ben pujats i esperem que vosaltres esteu gaudint del bon temps i del sol. Aprofitant aquests dies d’estiu, us demanem que mireu de trobar un petit forat per enviar les vostres dades del SOCC dels passats censos. Ho podeu fer per les vies tradicionals (base de dades Access, dades en paper) o aprofitant el recentment estrenat mòdul d’Ornitho.cat.

Estem desitjant poder analitzar, un any més, les dades que hem recopilat entre tots i així saber com es troben les poblacions d'ocells catalans.

Moltes gràcies a tots i a totes i bon estiu!

David Garcia

Dimecres 31 Juliol 2019
Ja podeu consultar online el número 57 de l’Abellerol. Entre d’altres coses, inclou un àmpli reportatge sobre la reproducció extemporània de la llucareta (Carduelis citrinella). No us ho perdeu!
 
../abellerol_pdf.html

Dimecres 31 Juliol 2019
És prou conegut que les parelles de mussol pirinenc oscil·len enormement d'un any a l'altre. Des de 2005 es fa un seguiment a les comarques de la Cerdanya i Alt Urgell, i després de 2015, 2019 ha estat el millor any. Si afegim els ocells anellats també al Ripollès, s'han marcat un total de 27 ocells, 6 femelles i 21 polls. Al 2015 van ser anellats 35 exemplars només a la Cerdanya i Alt Urgell, 8 femelles i 27 polls. Pel que fa a fenologia, els primers polls es van anellar el 26 d’abril i els darrers el 25 de juliol.

Feed RSS de notíciesSeu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats