Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Dilluns 12 Març 2018
Enguany l’assemblea general de l’ICO tindrà lloc durant la segona quinzena de juny. Com cada any, en aquesta ocasió també mirarem de confeccionar un programa d’actes que sigui atractiu i que promogui l’assistència i participació dels socis. En breu trobareu més informació al web.

A més, a l’assemblea d’enguany, i segons estipulen els Estatuts, s’ha de renovar una part dels vocals de la Junta Directa, així com el vicepresident i el secretari general. Per aquest motiu, s’ha obert un termini per a la presentació de candidats als càrrecs vacants que finalitzarà el proper dia 12 d’abril. Les candidatures s’han de fer arribar per escrit al Secretari General (Marc Illa) i han d’incloure una breu presentació, així com la indicació expressa del càrrec al que s’opta i de la motivació i objectius de la candidatura. La presentació no pot estendre’s més enllà de dos fulls DIN-A4. Un cop el Secretari General hagi certificat que totes les candidatures presenten tots els requisits necessaris per a ser elegibles i, en la mateixa tramesa en què es convoqui l’Assemblea General, es donaran a conèixer totes les candidatures que s’hagin rebut i els seus respectius fulls de presentació.


La Junta Directiva

Divendres 9 Març 2018
Aquest any 2018 veurà el naixement del 1r Congrés d'Ornitologia de les Terres de Parla Catalana (COTPC), que té la finalitat de presentar la feina que els diferents investigadors, grups ornitològics i entitats estan fent arreu d'aquest territori que abasta zones amb força lligams culturals i lingüístics, a més d'una ubicació geogràfica de gran interès per a l'estudi dels ocells.
 
El lema del COTPC en aquest primer any és "L'ornitologia a casa nostra: què s'està fent al territori?", reflectint la voluntat de fer un primer recull exhaustiu o síntesi dels treballs en curs en tot l'àmbit de les terres de parla catalana.
 
En aquesta primera edició, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona posa a disposició del congrés les seves instal·lacions per les xerrades, presentació de pòsters, tallers i, en definitiva, per proporcionar la infraestructura per al bon desenvolupament de l'esdeveniment, a més d'aportar el coneixement i l'experiència en l'organització de congressos científics.
 
El COTPC tindrà lloc els dies 12, 13 i 14 d'octubre de 2018 al Museu de Ciències Naturals de Barcelona i estarà organitzat per l'ICO, el Centre d'Estudis de la Neu i de la Muntanya d'Andorra (CENMA), el Grup Balear d'ornitologia (GOB), La Societat Ornitològica de Menorca (SOM), el Grup AU i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona. 
 
La inscripció és oberta a tothom, podeu fer-la al web http://www.cotpc2018.org

Divendres 9 Març 2018
Aquesta temporada de cria es farà un cens de rapinyaires rupícoles (trencalòs, voltor comú i negre, cuabarrada, aufrany, falco peregrí i daurada)  coordinat per el Servei de Fauna i Flora del Departament de Territori i Sostenibilitat pel que fa a Catalunya  i per SEO-BirdLife per a tot l’Estat. Tots aquells que vulgueu col·laborar aportant dades, agrairíem que les incorporéssiu directament a Ornitho.cat, amb la màxima precisió possible, però preferiblement com a dades ocultes per motius de protecció, i així es podran integrar també fàcilment a l’atles de nidificants.

Divendres 9 Març 2018
L’estació d’anellament de Yasmina al Marroc ja  torna a estar activa.
 
Teniu tots els detalls a https://yasminaprimavera.wordpress.com/ 
 
Com veureu, si hi voleu participar us heu de posar en contacte amb l'anellador responsable d'enguany: Marc Illa (marc@illa.cat).
 
Els que pugueu, aprofiteu-ho, el lloc s'ho val!

Divendres 9 Març 2018
L'agència de viatges South Europe Nature, del grup Quoma Travel, i l'ICO hem arribat a un acord per oferir un interessant descompte per als socis de l'ICO en alguns viatges ornitològics. El proper és, ni menys que a Malàisia, on des del 5 al 26 de juliol anirem a cercar l'abundant fauna ornitològica de la regió, tot aprofitant per conèixer la cultura i els habitants del país. Hi haurà guia ornitològic de parla catalana i guies ornitològics locals que ens portaran a llocs d'extraordinària diversitat ornitològica a la selva tropical asiàtica.
 
A més, South Europe farà donació de l'ICO d'una part dels beneficis del viatge per programes de seguiment ornitològic.
 
Consulteu la guia completa del viatge aquí i decidiu-vos ràpid, les places són limitades!

Feed RSS de notíciesSeu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa