Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Dijous 21 Setembre 2017
El CREAF organitza un programa anual de seminaris que mostra el treball de recerca global en el camp de les ciències de l’ecologia, tant dins com fora del centre. Cada seminari dura normalment de 30 a 40 minuts amb molt de temps després per a preguntes i discussions. Els seminaris solen ser els dimecres a les tres de la tarda. La primera convocatòria és pel dia 27 de setembre amb el títol "Is terrestrial net primary production a planetary boundary for the carbon cycle?" per Steven W. Running de la Universitat de Montana, USA.

Més informació:  http://www.creaf.cat/ca/Talks

Dijous 21 Setembre 2017
El nostre company Pere Alzina ens fa arribar el calendari de quatre cursos de cants d'ocells que farà pròximament. Aquests cursos compten amb una  metodologia singular gràcies a la qual aprenem a descriure, identificar i dibuixar els cants dels ocells. El curs s'amaneix amb referències mitològiques, literàries, pictòriques i dites que relliguen els ocells amb la nostra cultura. 
 
1. Taller de cants d'ocells al Camp d'Aprenentatge del Ripollès (Planoles), 25 de setembre: curs de tot un dia adreçat al personal docent de la Generalitat de Catalunya
http://www.xtec.cat/cda-ripolles/presentacio.htm

2. Taller de cants d'ocells a Sant Quirze del Vallès, 7 d'octubre del 2017. Organitza Sant Quirze Natura

3. Taller de cants d'ocells a Can Coll del PN de la Serra de Collserola (Cerdanyola del Vallès), 8 d'octubre del 2017. 
http://www.parcnaturalcollserola.cat/news/el-dia-mundial-dels-ocells-al-parc

4. Taller de cants d'ocells a l'Ecomuseu dels Pastors de la Vall d'Àssua (PN d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici,  22 d'octubre de 2017
http://www.valldassua.cat

Més informació a: http://www.beyondbarcelona.com/blog.php

Divendres 14 Juliol 2017
El grup d’anellament ANSE en col·laboració amb la universitat de Murcia i SEO/BirdLife organitza el XX congrés d’anellament científic d’ocells a Murcia els dies 12 al 15 d’octubre.
Més informació a: http://www.seo.org/xx-congreso-de-anillamiento-cientifico-de-aves/

Divendres 14 Juliol 2017
Ja està disponible en línia el número 54 de l’Abellerol (primavera-estiu 2017).

En aquest número hi trobareu un reportatge sobre la migració de la tórtora, una entrevista a Lars Svensson, així com les seccions habituals de notícies, crònica ornitològica i novetats bibliogràfiques.

Divendres 14 Juliol 2017
Al Parc Natural del delta de l’Ebre cada any hi realitzem la campanya d’anellament de tardor més important de Catalunya que cobreix tot el pas migratori des del 4 d’agost fins a l’1 de desembre. Operativa des de l’any 1992 ja s’hi han anellat prop de 140.000 ocells de més de 130 espècies.

Per poder donar continuïtat a aquesta campanya, l’Institut Català d’Ornitologia sol·licita anelladors voluntaris experts. També s’accepten anelladors auxiliars o en formació els quals hauran de pagar 10 euros diaris d'allotjament en cas d'ús de les instal·lacions (cuina i pernoctació). Si no es fa ús de les instal·lacions, l'estada és gratuïta.

Per a més informació i per apuntar-vos, cal que us poseu en contacte amb Raül Aymí a l'adreça: ico@ornitologia.org o al telèfon 93 458 78 93. No espereu a darrera hora i feu les vostres reserves el més aviat possible.

Feed RSS de notíciesSeu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa