Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies
Dijous 22 Juny 2017
El Parc Natural del Delta de l'Ebre ha previst realitzar l’anellament de polls de flamenc els dies 15 i 16 de juliol. Aquest anellament serà el desè que es realitza al delta de l’Ebre, àrea que allotja des de 1993 una de les poques colònies de reproducció estables de la Mediterrània. L’anellament de flamencs, coordinat internacionalment pel Greater Flamingo Network, dóna suport als diferents estudis científics sobre aquesta espècie. Aquests estudis són del tot necessaris per a la conservació del flamenc a escala global. Fins ara, al Delta s’han anellat 3.170 flamencs, dels quals s'han obtingut més de 14.400 observacions a diversos indrets, des de l’estuari del Sena fins la costa atlàntica de Mauritània, i des de Portugal fins a Turquia.

Aquest esdeveniment, a més del seu objectiu científic, pretén sensibilitzar a la població sobre la importància del delta de l’Ebre per a la conservació del flamenc i suposa un repte molt important, que no seria possible sense el suport i la col·laboració de moltes persones i entitats vinculades a la conservació i al parc natural.

A l'ICO, hem rebut una invitació per participar-hi 10 persones majors d’edat. Donada la complexitat de l’anellament, és del tot necessari l’assistència els dos dies esmentats: 15 de juliol (tarda: organització de l’anellament) i 16 de juliol (matí-migdia: anellament).

Poden optar a aquestes 10 places, tots el socis de l'ICO majors d'edat i amb el pagament de les quotes al dia. Podeu enviar les vostres peticions al correu ico@ornitologia.org fins al dia 5 de juliol, indicant els vostre nom i cognom, DNI i telèfon de contacte. Les 10 places s'adjudicaran mitjançant sorteig de les peticions rebudes

Dijous 22 Juny 2017
Ja està disponible en línia el número 54 de l’Abellerol (primavera-estiu 2017).

En aquest número hi trobareu un reportatge sobre la migració de la tórtora, una entrevista a Lars Svensson, així com les seccions habituals de notícies, crònica ornitològica i novetats bibliogràfiques.

Dijous 22 Juny 2017
Al Parc Natural del delta de l’Ebre cada any hi realitzem la campanya d’anellament de tardor més important de Catalunya que cobreix tot el pas migratori des del 4 d’agost fins a l’1 de desembre. Operativa des de l’any 1992 ja s’hi han anellat prop de 140.000 ocells de més de 130 espècies.

Per poder donar continuïtat a aquesta campanya, l’Institut Català d’Ornitologia sol·licita anelladors voluntaris experts. També s’accepten anelladors auxiliars o en formació els quals hauran de pagar 10 euros diaris d'allotjament en cas d'ús de les instal·lacions (cuina i pernoctació). Si no es fa ús de les instal·lacions, l'estada és gratuïta.

Per a més informació i per apuntar-vos, cal que us poseu en contacte amb Raül Aymí a l'adreça: ico@ornitologia.org o al telèfon 93 458 78 93. No espereu a darrera hora i feu les vostres reserves el més aviat possible.

Dijous 22 Juny 2017
Durant aquest dies s’ha efectuat l’anellament de polls d’algunes colònies de gavina corsa. El dia 8 de juny es van anellar 247 polls a la colònia del dic de Ponent Sud del port de Barcelona on aquest any s’hi han censat 537 parelles.
El dia 14 de juny es va anellar la colònia del port de Tarragona, aquest any amb més de 900 parelles i on es van marcar 286 polls. Aquests polls s’han marcat tant amb anella metàl·lica convencional com amb anella de lectura a distància per al seguiment de la migració i altres variables de la seva biologia.

Dijous 22 Juny 2017
El grup d’anellament ANSE en col·laboració amb la universitat de Murcia i SEO/BirdLife organitza el XX congrés d’anellament científic d’ocells a Murcia els dies 12 al 15 d’octubre.
Més informació a: http://www.seo.org/xx-congreso-de-anillamiento-cientifico-de-aves/

Feed RSS de notíciesSeu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa