Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies
Divendres 21 Desembre 2018
Aquest dissabte té lloc la darrera sessió dels nostres cursos d'aquest 2018. En total hem organitzat 17 cursos i 16 sortides ocupant un total de 567 hores. S'han ocupat 432 places en les nostres activitats amb 246 participants únics. Per sort, la diferència de participació entre homes i dones es va reduint i ja es troben a nivells similars. Hem repartit les nostres activitats per tot el territori, intentant abastar tots els racons, des de la Vall d'Aran fins al Delta de l'Ebre, des del Pantà d'Utxesa fins als Aiguamolls de l'Empordà.

A més, aquest any ens hem estrenat en els viatges ornitològics fora de Catalunya. Hem organitzat dos viatges: el primer durant la setmana santa al Marroc, que va exhaurir les places en la primera setmana de posar-lo a la venda i el segon a Israel realitzat durant el pont de la Puríssima d'aquest desembre. Ambdós han sigut un èxit i ja estem treballant en l'organització de propers viatges a Romania i Geòrgia. 

D'altra banda, no podem deixar d'esmentar totes les col·laboracions de l'ICO durant aquest 2018: els socis del Zoo de Barcelona van tenir l'oportunitat de participar en el cens d'hivern d'Ocells dels Jardins al mateix Zoo en unes jornades coorganitzades per les dues entitats. A més també va participar en el Bioblitz i en la Piuladissa dels ocells organitzats pel Museu de Ciències Naturals de Barcelona. 

Marina Cuito
Unitat de Divulgació i Formació
Institut Català d'Ornitologia
www.ornitologia.org

Dijous 20 Desembre 2018

Dijous 20 Desembre 2018
Us recordem que la data de lliurament dels balanços d'anellament de 2018 és el 10 de gener de 2019.
 
Tots els anelladors, tant experts com auxiliars, que vulgueu anellar durant l’any 2019 cal que demaneu la renovació del vostre permís omplint un formulari que trobareu al següent enllaç. En aquest formulari heu de fer constar el projecte d'anellament pel qual demaneu la renovació (Sylvia, Migració, Estàndards ICO). Si es tracta d'algun projecte particular, podeu esmentar-lo. No heu de posar altres projectes que no són d'anellament (com ara el SOCC); el formulari es refereix exclusivament a projectes d'anellament!

Què passa amb els anelladors que no renoven el permís? Aquests continuen sent anelladors de l’ICO (no actius) i poden renovar el permís en anys successius, però no tenen permís durant l’any en curs.

Recordeu que tots els permisos s’han de renovar; el fet de tenir-lo l’any anterior no pressuposa que no calgui renovar-lo.

El nostre company Oriol Baltà està disponible per ajudar-vos a resoldre tots aquells problemes derivats de l’ús correcte del programari NouBio i de la compatibilitat dels ordinadors de cadascú (info@ornitologia.org / tf 93 458 78 93).

Finalment, volem remarcar la importància de lliurar puntualment els balanços d’anellament. Cal tenir molt present que no es renovarà l’autorització d’anellament als anelladors experts que no hagin lliurat el balanç i el formulari de renovació del permís a 10 de gener de 2019. El permís vigent actualment caduca el 15 de març de 2019, justament per poder vincular la renovació dels permisos a la deguda complementació del balanç i la resta de requisits formals.

Dijous 20 Desembre 2018
Els permisos especials que afecten espècies sensibles o molt sensibles o l'ús de marques especials cal renovar-los cada any.

 Per això, cal enviar la documentació següent:

1. Formulari de petició que trobareu disponible aquí.
 
2. Memòria de resultats de 2018. No cal que sigui un document extens, però cal que inclogui un resum de la feina feta i els resultats més rellevants obtinguts.

Dijous 20 Desembre 2018
Per anellar en altres comunitats autònomes cal enviar el formulari de petició, disponible a:

http://www.ornitologia.org/ca/quefem/anellament/normativa_anellament.html
 
A més, cal enviar un petit informe del projecte que voleu dur a terme i que ha d'incloure els apartats següents: títol, responsable del projecte i col·laboradors, dades personals   del responsable i dels col·laboradors (nom, cognoms, dni, adreça, tf i email), localitats de l'estudi, material i mètodes, terminis (anys i duració del projecte) i objectius. No cal que sigui un informe molt extens (màxim 2-3 fulls).

 En el cas de les renovacions, cal adjuntar també un petit informe amb els resultats de 2018.

Feed RSS de notíciesSeu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa