Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies
Dimecres 31 Juliol 2019
Ja fa algunes setmanes que va acabar la temporada del SOCC, els ocells ja tenen els seus pollets ben pujats i esperem que vosaltres esteu gaudint del bon temps i del sol. Aprofitant aquests dies d’estiu, us demanem que mireu de trobar un petit forat per enviar les vostres dades del SOCC dels passats censos. Ho podeu fer per les vies tradicionals (base de dades Access, dades en paper) o aprofitant el recentment estrenat mòdul d’Ornitho.cat.

Estem desitjant poder analitzar, un any més, les dades que hem recopilat entre tots i així saber com es troben les poblacions d'ocells catalans.

Moltes gràcies a tots i a totes i bon estiu!

David Garcia

Dimecres 31 Juliol 2019
Ja podeu consultar online el número 57 de l’Abellerol. Entre d’altres coses, inclou un àmpli reportatge sobre la reproducció extemporània de la llucareta (Carduelis citrinella). No us ho perdeu!
 
../abellerol_pdf.html

Dimecres 31 Juliol 2019
És prou conegut que les parelles de mussol pirinenc oscil·len enormement d'un any a l'altre. Des de 2005 es fa un seguiment a les comarques de la Cerdanya i Alt Urgell, i després de 2015, 2019 ha estat el millor any. Si afegim els ocells anellats també al Ripollès, s'han marcat un total de 27 ocells, 6 femelles i 21 polls. Al 2015 van ser anellats 35 exemplars només a la Cerdanya i Alt Urgell, 8 femelles i 27 polls. Pel que fa a fenologia, els primers polls es van anellar el 26 d’abril i els darrers el 25 de juliol.

Dimecres 31 Juliol 2019
El diumenge 4 d’agost començarà una nova edició de la campanya de seguiment de la migració postnupcial de Canal Vell a Deltebre amb una durada de 4 mesos. En aquesta campanya hi podeu participar anelladors en formació, tot i que aquest any excepcionalment no hi ha allotjament disponible per dormir fins a partir de la segona quinzena de setembre. Per a més informació contacteu amb Ferran Broto: ferran.broto@gmail.com

Dimecres 31 Juliol 2019
L’Estació Biològica de Doñana (EBD) organitza una nova campanya d’anellament postnupcial a Manecorro,  al Parc Nacional de Doñana. Aquesta campanya s’emmarca dins dels programes de seguiment d’avifauna que l’EBD porta a terme a Doñana des de fa dècades. La campanya d’anellament ens ajuda a conèixer millor com és la migració de passeriformes pel sud-est ibèric.

Busquem la col·laboració de persones interessades en els ocells i en particular en l’anellament científic. A l’estació d’anellament de Manecorro dediquem una atenció especial a la identificació, sexat, datat i muda i per això resulta un lloc molt adequat per a la formació de nous anelladors. També són benvinguts anelladors experts que vulguin aprofundir en els seus coneixements. Des de 1994, més d’un miler de col·laboradors de 19 nacionalitats diferents han passat per Manecorro, la majoria anelladors/es en formació o anelladors experts.

Enguany el període d’activitat serà de l’1 de setembre i el 15 de novembre de 2019. Els períodes de participació dels col·laboradors han ser d’almenys 10 dies. Als participants se’ls facilitarà allotjament gratuït al Rocío (a menys d’1 km de l’estació d’anellament). Las captures es fan des de l’alba fins al capvespre, establint uns torns de treball en funció del nombre de participants i del desenvolupament de l’activitat.
 
Els interessats en participar han d’omplir el següent formulari d’inscripció: https://bit.ly/2SSAg9X
 
També us podeu posar en contacte amb:
José Luis Arroyo Matos / Tf: +34 954466700 ext. 1076
e-mail: joseluis@ebd.csic.es

Feed RSS de notíciesSeu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats