Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies
Dimarts 17 Setembre 2019
Els resultats finals de la temporada de nidificació del 2019 ens indiquen que la productivitat mitjana de les espècies més abundants ha acabat sent molt positiva. L'estabilitat metereològica durant l'època reproductora ha beneficiat, en conjunt, la reproducció.

La mitjana de l'èxit reproductor del 2019 de les 15 espècies més representatives ha estat un 29% superior al de la mitjana dels anteriors 18 anys.

De les 15 espècies més representatives, 12 han tingut un % de canvi positiu en l'èxit reproductor i només 3 l'han tingut negatiu.
 
 


 

Les espècies més beneficiades han estat el pardal comú, el raspinell comú, la mallerenga blava i el pit-roig, totes elles amb un èxit reproductor un 50% superior respecte de la mitjana dels 18 anys anteriors.

Les espècies més perjudicades han estat el rossinyol bord, la bosqueta vulgar, i, especialment, el tallarol de garriga.

Dilluns 16 Setembre 2019
Compra la teva entrada anticipada i estalvia.

Del divendres 20 al diumenge 22 de setembre celebrarem una nova edició del Delta Birding Festival al recinte MónNatura Delta al delta de l’Ebre. Tres dies plens conferències, sortides guiades, tallers infantils i exposicions, entre moltes altres activitats. L’ICO, n’és un dels organitzadors i per això animem a tots els socis i amants de l’ornitologia en general, a visitar el festival. Podeu comprar l’entrada anticipada fins al 19 de setembre a un preu reduït de 6€ (si la compreu directament al festival són 8€). Amb aquesta entrada  teniu dret a accedir a totes les conferències i activitats que es fan al recinte MónNatura Delta durant els tres dies. Les sortides guiades tenen un cost a part,  consulteu les places disponibles i el preu de cadascuna d’elles.

Dilluns 16 Setembre 2019
Un any més, l’ICO posarà a disposició de tots els visitants del Delta Birding Festival els seus ornitòlegs professionals per guiar-los en les sortides al voltant del delta de l’Ebre. Una bona oportunitat per veure espècies emblemàtiques del Delta a un nivell relaxat, són les sortides Emprèn el Vol. Oferim la sortida en quatre torns: divendres a les 17:00, dissabte a les 10:30, dissabte a les 17:00 i diumenge a les 10:30. Tot això a un preu simbòlic de 3€ i amb el patrocini del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Consulteu informació i inscripcions: https://www.deltabirdingfestival.com/2019-sortides-per-principiants/

Dilluns 16 Setembre 2019
El guia expert de l’ICO Oriol Clarabuch, us acompanyarà en aquesta sortida en vaixell on viatjareu unes 10 milles mar endins. Tindreu l’oportunitat de fotografiar les aus marines que habiten la costa mediterrània: baldriga balear, gavines, xatracs i ocasionalment algun paràsit. A més, la casa Sony, patrocinador de l’activitat, deixarà la seva nova càmera bridge amb objectiu de 600mm específica per enfocar ocells en moviment a tots els participants de l’activitat.

La sortida tindrà lloc el diumenge 22 a les 8:00 i el punt de trobada serà el port de l’Ampolla. Consulteu més informació i feu la inscripció a: https://www.deltabirdingfestival.com/2019-sortides-en-vaixell/

Dilluns 16 Setembre 2019
Durant els 5 anys de vida del festival, ja s’han destinat més de 20.000€ a projectes de conservació. En els anys anteriors, era la organització del festival la que decidia a quin projecte de conservació es destinaven aquests beneficis. Aquest any seran els visitants els que decidiran quin projecte mereix endur-se els beneficis del festival i una aportació extra de 2000€ que farà el Zoo de Barcelona.

Vam obrir una convocatòria pública perquè totes les entitats, investigadors o grups de recerca que ho volguessin, ens presentessin un projecte de conservació relacionat amb els ocells en el que estiguessin treballant i necessiten fons per desenvolupar-lo. De totes les propostes rebudes, una comissió d’experts en va triar quatre per ser finalistes.

Durant el festival, tots els visitants rebran una butlleta amb informació dels projectes així com un codi unipersonal per podar votar el projecte de conservació de la seva preferència. Aquesta votació es farà en línia mitjançant telèfons mòbils o ordinador. A més, totes les persones que participin en la votació, participaran en el sorteig de tres premis oferts per edicions Lynx:
  1. HBW and BirdLife International Illustrated Checklist of the Birds of the World. Vol. 1 + Vol.2 
  2. Guia de les papallones diürnes de Catalunya + una guia de camp a escollir (Lynx & BirdLife International Field Guides)
  3. Una guia de camp a escollir (Lynx & BirdLife International Field Guides)
El dissabte 21 a les 11 del matí, tindreu l’oportunitat d’escoltar les entitats que han presentat els projectes finalistes a la carpa 3. Finalment, coneixerem quin ha estat el projecte guanyador i quins han estat els guanyadors del sorteig el diumenge a les 14:30 a la carpa 1.

Feed RSS de notíciesSeu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats