Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Campanya d’anellament a Canal Vell

Divendres 18 Setembre 2020


La campanya d’anellament a Canal Vell per al seguiment de passeriformes de canyar que va començar el passat 4 d’agost porta un mes i mig d’activitat. Fins ara ha estat una temporada per sota de les expectatives i amb resultats inferiors a la mitjana dels anys anteriors. Exceptuant la primera pèntada, la resta han estat lleugerament per sota de la mitjana històrica, tot i que a partir del 13 de setembre (9a pèntada) el nombre de captures ha augmentat significativament i s’ha posat per sobre. La corba de captures ens fa pensar que aquest any hi ha un cert retard del pas. Fins al 15 de setembre s’havien fet 1673 primeres captures amb la boscarla de canyar amb 947 exemplars com a espècie més anellada. És també un any força bo per a la boscarla dels joncs amb 68 primeres captures (mitjana anual històrica: 43) i també pel blauet amb 142 exemplars. En canvi, s’han obtingut xifres molt baixes pel mosquiter de passa (36) i els tallarols en general (Sylvia spp) amb molt poques captures, encara que aquests no són mai abundants a Canal Vell. A hores d'ara no s’han capturat rareses, tot i que hi ha un mastegatatxes en fase d’estudi. Com a captures interessants esmentar el dia 1 de setembre amb la captura d’una òliba, un mussol banyut i un martinet menut en una mateixa batuda! D’altra banda, fins ara s’han fet 5 recuperacions estrangeres: 2 boscarles dels joncs d’Holanda i tres boscarles de canyar de França (2) i Bèlgica. Queda pendent encara l’arribada dels migrants presaharians; esperem poder-vos donar millors notícies en una pròxima crònica. Com sempre, podeu revisar les captures diàries i acumulades fins ara en aquest enllaç: https://apps.ornitologia.org/anella/migra/M001/charts

Últimes Notícies
Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
"Oficina tancada a causa de la COVID-19". Horari telefònic de dilluns a divendres de 9:30 a 14:30.

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats