Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Publicació conjunta entre l’European Bird Census Council (EBCC) i Lynx Edicions

Divendres 18 Setembre 2020


Deu anys després de començar el projecte, a finals d’aquest any es publicarà a Barcelona (Lynx Edicions) el Segon Atles dels Ocells nidificants d’Europa, un projecte impulsat per l’European Bird Census Council i on la nostra entitat hi ha tingut un paper rellevant. Els seus resultats representaran una fita en l’ornitologia europea.

Després de més de 20 anys des de la publicació del primer Atles dels ocells reproductors d’Europa, aquest nou atles presenta la informació més actualitzada sobre distribució, abundància i canvis en les poblacions dels ocells d’Europa. S’ha dut a terme gràcies a l’enorme esforç de l’European Bird Census Council i les seves organitzacions associades a 48 països. En el treball de camp han participat prop de 120.000 col·laboradors, principalment des de 2013 a 2017, per la qual cosa constitueix un dels projectes més grans de ciència ciutadana sobre biodiversitat realitzats fins ara. L’obra presenta informació de totes les espècies reproductores durant el període d’estudi. Un total de 556 espècies es tracten de forma completa, amb textos, mapes i una il·lustració. Les fitxes completes d’espècie inclouen mapes de 50×50 km (mostrant generalment dades d’abundància), models de distribució de 10×10 km (de 224 espècies reproductores) i mapes de canvi (comparant la distribució actual amb l’obtinguda fa més de 30 anys en el primer atles). Utilitzant un rigorós enfocament científic, aquestes dades documenten l’estat de l’avifauna reproductora europea i contribueixen a l’objectiu de fomentar la conservació dels ocells i els seus hàbitats.

Més informació: https://www.lynxeds.com/ca/producte/european-breeding-bird-atlas-2-distribution-abundance-and-change/

 

Últimes Notícies
Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
"Oficina tancada a causa de la COVID-19". Horari telefònic de dilluns a divendres de 9:30 a 14:30.

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats