Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Delta Birding Festival 2019

Dimecres 2 Octubre 2019


El passat diumenge 22 de setembre es va cloure la sisena edició del Delta Birding Festival superant, altre cop, el nombre de visitants de l’any anterior. En total, prop de  2.800 persones van desafiar una previsió meteorològica gens prometedora —al final només va ploure a bots i barrals la matinada de divendres a dissabte— i van aplegar-se a les instal·lacions de MónNatura Delta de l’Ebre per gaudir de les activitats programades.

De tots els conferenciants que van participar en l’edició d’enguany, potser en Tim Birkhead i en Magnus Robb van ser els que més interès van despertar entre l’audiència. L’un va parlar del procés de fertilització d’un ou d’ocell i de totes les implicacions que tenen cadascuna de les seves característiques. L’altre va centrar la seva xerrada en l’enregistrament de les vocalitzacions que fan els ocells a la nit durant els seus desplaçaments migratoris (NOCMIG).

Les activitats d’observació d’ocells van tenir mot bona acollida i van superar amb escreix el nombre de participants d’edicions anteriors. A destacar, per exemple, la sortida pelàgica de diumenge al matí en la que es van observar prop de 40 ocells de tempesta. Al marge d’això, pels voltants de l’Encanyissada es va deixar veure un martinet dels esculls que va fer les delícies, a més de ser bimbo, de bona part dels assistents.

En l’edició d’aquest any, una de les novetats va ser que el projecte de conservació al què es destinaven part dels diners recaptats pel Festival era escollit, entre els quatre finalistes, pel públic assistent a través d’una votació. El guanyador va ser: Estat de conservació de la població d’aufrany (Neophron percnopterus) a la Catalunya central i oriental: cens, èxit reproductor i supervivència presentat per l’Equip de Biologia de la Conservació de la Universitat de Barcelona.

Per acabar volem felicitar els guanyadors del diversos concursos i sortejos que es van dur a terme durant el Festival:  en Javi Mendoza va ser el guanyador de la Cursa Ornitho-Swarovski, en Pere Turon va ser l’afortunat en el sorteig que es va fer entre tots els participants dels cursos de l’ICO i, finalment, en Guillem Rodríguez, en Jordi Paulo Colom i en Ramon Iglesias van guanyar el 1r, 2n i 3r premi Lynx, sortejat entre tots aquells que van votar per algun dels quatre projectes de conservació.

Fins l’any vinent!

Últimes Notícies
Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona

OFICINES TANCADES TEMPORALMENT

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats