Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Campanya d’anellament prenupcial a Yasmina (Marroc) 2019

Dilluns 4 Febrer 2019


La temporada 2019 començarà el 25 de febrer i acabarà el 10 de maig. És possible col·laborar en aquesta estació en qualsevol moment de la temporada. No hi ha restriccions de duració (encara que estades d’almenys una setmana es prefereixen) i tampoc del nombre de voluntaris, almenys mentre el nombre de participants no sigui massa elevat com per garantir una experiència satisfactòria per tothom. El nostre company Marc Illa s’encarrega de l’organització i els torns, i els detalls s’han de concretar directament amb ell (marc.illa400d@gmail.com). Si us plau, envia un correu al Marc almenys dues setmanes abans de la teva estada, de manera que es pugui organitzar l’allotjament. Els estudiants s’hauran de costejar el seu viatge i estudis, encara que cada cas es pot discutir independentment. Si us plau, contacteu amb  l’Ivan Maggini (ivan.maggini@vetmeduni.ac.at) si esteu interessats en fer recerca a Yasmina.
 
L’estació d’anellament de Yasmina es forma a partir d’una col·laboració entre l’Institut Català d’Ornitologia (ICO, http://ornitologia.org/ca/) i el Konrad-Lorenz Institute of Ethology of Vienna (https://www.vetmeduni.ac.at/en/konrad-lorenz-institute-of-ethology/). Els objectius principals del projecte són: 1) identificar les estratègies utilitzades pels ocells per travessar el desert durant la migració de primavera; i 2) analitzar si la condició amb la que arriben els ocells al lloc ens pot ser un informador dels esdeveniments i condicions durant l’hivern al Sahel. Un anellador expert es farà càrrec de l’estació i hi serà present tota la campanya (Marc Illa Llobet, marc.illa400d@gmail.com). Podeu trobar informació sobre la campanya del 2018 i altres estudis previs a https://yasminaprimavera.wordpress.com.
 
L’estació d’anellament es troba al llac adjacent a l’hotel Kasbah Yasmina (http://www.hotelyasminamerzouga.com/), a les proximitats del poble de Merzouga, Tafilalt, Marroc (Google Maps coordenades: 31.212948, -3.988638). El llac es troba generalment sec però es pot omplir en qualsevol moment si es produeixen pluges abundants a les muntanyes properes.
 
Es pot sol·licitar informació més detallada a  marc.illa400d@gmail.com o a ico@ornitologia.org

Últimes Notícies
Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona

OFICINES TANCADES TEMPORALMENT

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats