Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

La campanya d’anellament a Canal Vell segueix amb xifres discretes

Dijous 20 Setembre 2018


Resultats per sota de la mitjana històrica
 
S’han assolit gairebé dos mesos de la campanya de seguiment de la migració postnupcial de passeriformes de canyar a l’estació de Canal Vell, Deltebre, des que va començar el passat 4 d’agost. Amb prop de 50 jornades d’anellament s’han aconseguit resultats força discrets amb totals per sota de la mitjana històrica per pèntada. Hores d’ara s’han anellat prop de 1800 ocells  amb la boscarla de canyar (Acrocephalus scirpaceus) com a espècie més anellada amb més de 1059 exemplars seguint la tendència positiva de l’espècie dels darrers anys. El nombre de blauets (Alcedo atthis), continua sent destacable amb 76 exemplars però queda lluny de les xifres rècord obtingudes els darrers anys. Pel que fa a les espècies capturades en menor nombre, cal destacar el mosquiter de passa (Phylloscopus trochilus) amb 83 anellaments. De la resta d’espècies habituals a la zona com el balquer, la boscarla dels joncs, el boscaler comú, els tallarols, etc. totes es troben en xifres inferiors a la mitjana dels totals assolits en altres anys. Com a captures interessants destacar dues bosquetes icterines. Fins ara s’han efectuat cinc recuperacions d’ocells estrangers: un blauet de Polònia, dues boscarles de canyar, una de Txèquia i una altra de França, un boscaler comú també de França i una cotxa blava de Bèlgica. Podeu veure els totals parcials i comparació de les captures respecte altres anys a: http://apps.ornitologia.org/anella/migra

Últimes NotíciesSeu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats