Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

S'acaba la darrera temporada de camp del Nou Atles dels ocells nidificants de Catalunya!

Dijous 26 Juliol 2018


Ja s'ha acabat el període de camp per als mostratges estandarditzats del Nou Atles. Ara ja hem recopilat quasi totes les dades de 2015-2018 i les comencem a preparar per analitzar-les. Els nous mapes de distribució i els anàlisis dels canvis ja estan més a prop!
 
Mentrestant, encara es detecten molts ocells nidificants arreu de Catalunya i és un moment molt bo per detectar joves recentment envolats. A tall d'exemple, les darreres setmanes s'han trobat noves localitats de nidificants escassos com el mussol banyut, el tallarol trencamates, la cotxa cua-roja o la cuereta groga. Cal vigilar de no confondre els joves dispersius que poden haver nascut a d’altres quadrats: molts joves d'espècies aquàtiques, per exemple, apareixen lluny d'on han nascut, però també els de molts passeriformes. Si observem els adults alimentant els joves (excepte en els xatracs i les gavines!) o joves que encara no volen podem assignar el codi C12.
 
Els mesos de juliol i agost són molt bons per confirmar la nidificació de moltes espècies. Aprofita aquesta oportunitat i no deixis d'anotar a ornitho.cat les teves observacions amb codi atles! Fins i tot les observacions d'espècies comunes poden aportar noves espècies a molts quadrats 10x10, així que t'animem a reportar totes les que puguis.
 
Pots consultar les dades que s'estan recopilant des del mòdul Nou Atles a ornitho.cat (cal estar registrat per veure l'enllaç), i mirar quines espècies encara no s'han detectat a qualsevol quadrat 10x10.
 
Moltes gràcies per col·laborar en el Nou Atles!

Últimes NotíciesSeu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats