Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Ocells dels Jardins al Zoo de Barcelona

Dilluns 12 Febrer 2018


L'últim cap de setmana de gener, els dies 27 i 28, va tenir lloc el cens d'hivern d'Ocells dels Jardins en el que es demana als participants que en algun moment facin un cens del jardí o jardins que controlen habitualment per tal de tenir una mostra homogènia al llarg del territori.
 
El Zoo de Barcelona va ser escenari d'un cens amb participació dels socis del Zooclub en el qual es va fer un recorregut pels jardins del Zoo amb la finalitat d'observar els ocells silvestres que s'hi poden trobar. Guiats per ornitòlegs experts, els participants (entre els que hi havia força joves amb inclinacions ornitològiques) intentaven identificar els ocells comuns amb unes fitxes especialment dissenyades per facilitar la seva identificació.
 
Es van observar ocells habituals en zones públiques enjardinades però també diferents espècies exòtiques, incloent-hi els lloros més freqüents a la ciutat de Barcelona, la cotorreta de pit gris i la cotorra de Kramer, aquesta última especialment abundant al Zoo. Entre aquestes exòtiques la sorpresa la va donar un lloro del Senegal, una espècie que sovinteja al Parc de la Ciutadella però que no se sol veure a les instal·lacions del Zoo.
 
Al recinte dels pingüins, els participants van poder gaudir de l'espectacle de gavines, bernats i martinets competint per veure qui aconsegueix menjar-se més peixos quan els cuidadors tiren el peix als pingüins (no, aquests no s'introdueixen a Ocells dels Jardins). Recomanem que si aneu al Zoo no us perdeu aquest moment perquè tindreu tots aquests ocells oportunistes a distàncies de només un parell de metres o menys.
 
Mallerengues carbonera i blavapit rojosmerlesestornells i cueretes, entre d'altres, van ser les espècies observades pels socis del Zooclub que van acompanyar-nos en l'activitat.
 
A tot Catalunya, el cens d'hivern d'Ocells dels Jardins d'enguany va proporcionar 739 observacions d'ocells de jardins de tot el territori, un 17% més que el cens de 2017.

Últimes NotíciesSeu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa