Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Seguiment de la migració prenupcial al llac Yasmina (Marroc)

Dilluns 12 Febrer 2018


Gràcies a la col·laboració de l'Austrian Ornithological Centre, la Universitat de Rabat i l'Institut Català d'Ornitologia, l'estació d'anellament de Yasmina tornarà a estar plenament operativa aquest 2018.

L'estació està situada al llac estacional de Yasmina (https://goo.gl/maps/E6zLbRemUZE2), prop de Merzouga, al sud-est del Marroc. Aquest espai, malgrat que sovint no té aigua, és un punt d’aturada per a molts ocells que just han creuat el desert del Sàhara. Per aquest motiu s'hi ha estat anellant des de 2008 i, especialment entre els anys 2009 i 2013, quan es van cobrir entre dos i tres mesos de campanya cada primavera.  

La campanya d'enguany començarà a principis de març i acabarà a finals d’abril. Dintre d’aquest període, l’estació comptarà amb un anellador responsable (Marc Illa) i alguns estudiants que realitzaran els seus projectes de recerca, aprofitant la situació geogràfica particular de l’àrea d’estudi. S’anellarà cada dia (excepte si fa molt mal temps), amb una petita parada al migdia quan faci més calor.

Per a tots aquells interessats, la visita i col·laboració a l’estació d’anellament del Yasmina està oberta a tothom. L’anellament es realitzarà al mateix lloc on s’allotjaran els participants, a l’Hotel Yasmina (www.hotelyasminamerzouga.com). El preu que hem pactat per als voluntaris és de 250 MAD (uns 22-23 €) per nit en habitació (amb lavabo i dutxa), o de 200 MAD (uns 18 €) per nit en haima (tenda amb lavabos i dutxes compartits). La diferència de comoditat entre habitació i tenda no és molt gran, la diferència principal està relacionada amb els lavabos. El preu inclou també l’esmorzar i el sopar, però no el dinar.

Els interessats en baixar a la campanya us podeu posar en contacte amb el Marc Illa (marc@illa.cat) i comuniqueu quines dates voldríeu visitar l’estació, quanta gent i com arribareu fins allà. És imprescindible que feu la reserva a través del Marc per garantir els preus esmentats anteriorment.

Per arribar a la zona d’estudi hi ha diverses opcions. A banda del cotxe propi, es poden aconseguir vols força barats fins a Fez o Marrakech. Fez és segurament la millor opció, tot i que les dues ciutats queden encara força lluny de l’estació. Fa falta llavors llogar un cotxe i arribar fins a Yasmina, o agafar un bus fins a Erfoud o Rissani. També hi ha vols interns fins a Errachidia, però és una opció força més cara que la resta.

Podeu trobar més informació sobre aquesta estació d'anellament al bloc: yasminaprimavera.wordpress.com.

Últimes NotíciesSeu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa