Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Lectures d’anelles de gavines

Dijous 22 Desembre 2016


Si durant aquestes festes visiteu el Zoo de Barcelona, el Parc de Diagonal Mar, el Parc de la Ciutadella o el Maremàgnum i teniu una mica de temps lliure, penseu d’emportar-vos els prismàtics perquè aquests són llocs molt bons per fer lectures d’anelles de gavines.
 
En aquests punts hi trobareu especialment gavians amb anelles verdes (anellats al Zoo) o amb anelles taronja (anellats a Balears) o gavines vulgars amb anelles blau marí (també anellades al Zoo). Aneu en compte amb les gavines vulgars perquè de banda de les anelles blaves, també hi podeu trobar exemplars d’altres països. Aquesta tardor, per exemple, ja s’han llegit anelles d’Hongria (vermelles), de França (també blau marí), de Polònia (blanques o grogues) i d’Holanda (blanques).
 
Un cas interessant és la gavina amb anella vermella H33H (vegeu foto) anellada a Hongria el març de 2012 i que s’ha observat, des de 2012, tots els hiverns a Barcelona amb més de 40 lectures a diferents localitats de la ciutat.
 
Per a més informació sobre la lectura d’anelles de colors podeu llegir l’artricle del blog d’Abel Julien: http://abeljulien.blogspot.com.es/2015/02/lectures-distancia.html

Últimes NotíciesSeu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa