Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

La Generalitat no donarà enguany autoritzacions excepcionals per capturar ocells de cant

Dijous 7 Juliol 2016


La decisió s’ha pres en base a l’inici d’un procediment d’infracció de la Unió Europea contra l’Estat espanyol per quatre expedients informatius sobre protecció d’aquestes aus silvestres. Territori i Sostenibilitat obrirà un període d’avaluació del sistema de regulació actualment vigent a Catalunya.
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha resolt que aquest any no expedirà cap autorització excepcional per capturar en viu exemplars d’ocells fringíl·lids, els que s’utilitzen habitualment en els concursos de cant i així ho ha notificat, mitjançant escrit, a les associacions d’ocellaires. En concret, la decisió afecta la captura de caderneres (Carduelis carduelis), passerells (Carduelis cannabina), pinsans (Fringilla coelebs) i verdums (Carduelis chloris), als que la normativa catalana permet la participació en certàmens. Ara s’obrirà un període d’avaluació del sistema de regulació actualment vigent a Catalunya.
 
La decisió s’ha pres, com a mesura cautelar, en base a l’anunci de l’obertura d’un procediment d’infracció de la Comissió Europea contra l’Estat espanyol per quatre expedients informatius (EU PILOT) sobre protecció d’aus silvestres, des de l’any 2012 fins a inicis de 2016. La Comissió esgrimeix que els aclariments, respostes i explicacions argumentats no han permès constatar que es respecti el règim estricte i excepcional regulat a la Directiva Aus 2009/147/CE, que estableix que la captura.

Últimes Notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats