Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Llistes completes a l’app NaturaList!

Dijous 9 Juny 2016


Estrenem una novetat molt important a l'aplicació NaturaList: a partir d'ara es poden entrar llistes completes mitjançant l'aplicació!
Les dades entrades com a llistes completes són molt més valuoses que les observacions casuals aïllades, ja que no mostren només algunes observacions aïllades, sinó que informen sobre tot el que hem detectat i, per tant, de manera implícita, també sobre totes aquelles espècies que no hem detectat. Aquesta informació permet fer anàlisis molt més precises per estudiar els canvis en la distribució o la fenologia de les espècies.

Com enviar llistes completes amb l'app NaturaList?

És molt senzill enviar llistes completes mitjançant l'aplicació. Hi ha dues maneres, aquí us expliquem la més senzilla i més similar a la manera d'entrar-les mitjançant la web www.ornitho.cat. Aquesta manera permet entrar llistes completes tant a temps real (al mateix moment que som al camp fent observacions), com en diferit (en qualsevol moment després de fer les observacions, ja sigui just després o dies més tard). A l'aplicació s'anomena "per llista més tard" i s'hi accedeix des del menú lateral esquerra, però recorda que també serveix per introduir llistes a temps real!
Si entres les dades a temps real, a la primera pantalla on esculls el dia i l'hora pots posar un valor provisional, i quan acabis la llista completa et demanarà novament el temps i podràs indicar l'hora real d'inici i de fi de la llista.
 Hi ha una segona manera d'entrar llistes completes més diferent de com es fa al web. És una opció que requereix més esforç i, per tant, la recomanem si estàs fent una prospecció molt exhaustiva, ja que es basa en indicar a temps real la posició on detectes cada ocell o grup d'ocells. Aquesta opció només permet entrar dades a temps real, i al mòbil s'anomena "per llista al camp", o bé hi pots accedir amb l'icona superior dreta del menú superior.
 Esperem que amb aquesta nova eina t'animis a introduir més llistes completes que mai!

Últimes Notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats