Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Trobada de col·laboradors/es del projecte SAM

Dilluns 3 Juny 2024


El SAM (Seguiment d’Aus Marines) va néixer el passat febrer amb l’objectiu de recollir informació i ampliar coneixement sobre un dels grups menys monitoritzats de Catalunya, els ocells marins. El format dels censos té un disseny molt lliure, qualsevol persona amb telescopi i coneixements d’identificació d’ocells marins pot anar el dia que vulgui i les vegades que vulgui a qualsevol dels 6 punts de cens. Ara bé, cada primer dissabte de cada mes, tots els col·laboradors/es amb disponibilitat per aquell dia, es troben en el seu punt de cens de referència per fer un cens simultani de tots els 6 punts.

Des de bon inici, el projecte ha tingut molt bona rebuda per part de les persones observadores del mar a Catalunya, que hem volgut recompensar. És per això, que el passat 24 d’abril vam celebrar una trobada de col·laboradors i col·laboradores amb l’ajuda de NatMont, l’associació coordinadora del punt de cens del delta de la Tordera. La jornada va començar amb un taller teòric d’identificació d’ocells marins de la mà de l’Oriol Clarabuch, on es van repassar trucs i tècniques d’identificació d’ocells marins des de la costa. En acabat, coincidint que va deixar de ploure, es va dur a terme un cens amb metodologia SAM al delta de la Tordera. El comptatge es va tancar amb un registre altament divers, en el qual vam poder veure paràsit cuaample (Stercorarius pomarinus), paràsit cuapunxegut (Stercorarius parasiticus), ocell de tempesta (Hydrobates pelagicus), entre molts altres.

Finalment, es va tancar el dia amb un sopar de germanor per celebrar l’èxit de la jornada. Si tens ganes de convertir-te en col·laborar/a del SAM, ja sigui fent censos pel teu compte o assistint als censos del primer dissabte de mes, omple aquest formulari https://acortar.link/9ZghuP.

Per a més informació, visita la pàgina web del projecte https://ornitologia.org/ca/quefem/monitoratge/seguiment/sam/index.html o posa’t en contacte amb la coordinació marc.fusellas@ornitologia.org

Últimes Notícies
Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats