Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Lukas Jenni i Raffael Winkler seran nomenats Membres d'Honor de l'ICO al Delta Birding Festival

Dimarts 20 Setembre 2022


Aquest proper dissabte 24 de setembre, en el marc del DBF, Lukas Jenni i Raffael Winkler seran nomenats Membres d'Honor de l'ICO.
 

Lukas Jenni i Raffael Winkler són els autors de tot un clàssic de l’ornitologia moderna: el llibre Moult and Ageing of European Passerines. Una obra de 1994 dedicada a la muda i la datació de passeriformes en mà que incloïa informació molt detallada sobre l'extensió i els patrons de muda de 58 espècies d'ocells i centenars de fotografies d’alta qualitat d’ales esteses on s'indicaven amb molt grau de detall i precisió els límits de muda i altres criteris de datació. El llibre es va convertir immediatament en un èxit i l'obra de referència sobre la muda de passeriformes europeus i l'any 2020 se'n va fer una nova edició, ampliada a 74 espècies i molt actualitzada, que va ser guardonada amb el prestigiós premi al millor llibre de l'any de la revista British Birds i la BTO. A més, aquest mateix any, Jenni i Winkler van publicar un altre llibre de referència sobre muda The Biology of Moult in Birds, en aquest cas dedicat a la biologia, fisiologia i ecologia de la muda; és a dir, el per què i el com de la muda i la seva rellevància en el cicle vital dels ocells. Un complement ideal al seu clàssic de 1994.

Amb aquest nomenament, l'ICO, que té els seus orígens com a Grup Català d'Anellament i una vocació ineludible en l’anellament, vol retre homenatge a la gran contribució que han fet aquests dos autors al camp de l'ornitologia i, més específicament, a l'anellament científic d'ocells.

L'acte de lliurament de la distinció tindrà lloc el dissabte a les 11:30 h a la carpa 1, tot just abans de la xerrada que farà Lukas Jenni.

Últimes Notícies
Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats