Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

La ciència ciutadana al DBF 22

Dimecres 14 Setembre 2022


Com sabeu, la recerca científica duta a terme per científics aficionats, a través de portals de ciència ciutadana, és una de les eines més efectives que té la ciutadania a l’hora de contribuir al coneixement de la biodiversitat i a la seva gestió i protecció. Per aquest motiu, a l'edició d'enguany del Delta Birding Festival que es durà a terme entre els dies 23 i 25 de setembre, hem preparat tres activitats diferents per tal que la ciència ciutadana hi jugui un paper important. 
El dissabte 24 a les 13 h, a l'espai Àgora, es durà a terme una taula rodona, moderada per la Laura Force del CREAF, en què participaran representants d'alguns dels portals de ciència ciutadana més populars al nostre país, entre els quals es troba Ornitho. 
D'altra banda, durant tot el cap de setmana, funcionarà el que hem anomenat 'Cursa Ornitho-DBF' (per analogia amb la coneguda Cursa Ornitho-Swarovski). Demanarem a tothom qui assisteixi al Festival que faci llistes completes al delta de l'Ebre, de com a mínim 30 min. de durada. Entre tots els qui hi participeu, sortejarem 2 entrades, una activitat per a 2 persones i l'allotjament de les nits de divendres i dissabte de la pròxima edició de DBF.
Per últim, hem comprovat que en els 7 caps de setmana de les 7 edicions anteriors de Festival s'han enregistrat a Ornitho.cat un total de 221 espècies. Volem saber quantes en podem observar entre tots enguany i per això hem creat 'Els ocells del DBF'. Tindrem un marcador que anirà actualitzant-se a mesura que es vagin entrant espècies noves a Ornitho, a través de llistes completes, parcials, dades casuals, etc. No serà una competició, no serà un sorteig, només volem veure, entre tots, quantes som capaços d'identificar-ne. Ja sabeu, l'objectiu són 221. 
Si voleu saber-ne més sobre aquestes tres activitats i sobre moltes d'altres que es duran a terme el darrer cap de setmana de setembre, podeu consultar la web de Festival: https://deltabirdingfestival.com/

Esperem veure-us-hi a tots i a totes!

Últimes Notícies
Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats