Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Workshop de Nocmig a Barcelona

Divendres 30 Octubre 2020


Els passats 7 i 8 d’octubre Magnus Robb, un dels principals especialistes europeus en enregistrament i estudi de vocalitzacions d’ocells, va impartir un taller al Museu Blau de Barcelona per donar una empenta al projecte NOCMIG (enregistrament de vocalitzacions de  migrants nocturns) que vam posar en marxa durant la passada primavera.

En la primera sessió, després de gaudir d’algunes gravacions interessant que en Magnus ha anat recopilant amb els anys (el so d’un meteorit en esclatar, per exemple), es va parlar de qüestions generals com ara, l’elecció d’un lloc òptim, la tria de l’equip, l'anàlisi dels resultats o el material de referència a l’hora d’identificar les vocalitzacions.

La segona sessió es va dedicar, integra, a treballar la identificació de grups d'espècies que sovint es confonen a causa de la similitud de les seves vocalitzacions. Així vam començar amb el gènere Turdus, que justament ara són els protagonistes de les nits, més tard els muscicàpids, alguns Anthus, ardeids, etc. En definitiva, aquesta sessió va servir per aclarir moltíssims dubtes i permetre, d'ara endavant, la identificació d’algunes espècies amb molta més certesa.

Com ja sabeu, les dades obtingudes en el projecte NOCMIG es poden consultar tant a la secció d’OrnithoLlistes d’Ornitho.cat (https://dades.ornitho.cat/projecte/nocmig) com al web del projecte Trektellen al qual l’Institut Català d’Ornitologia també participa (https://www.trektellen.nl/).
 

Últimes Notícies
Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
"Oficina tancada a causa de la COVID-19". Horari telefònic de dilluns a divendres de 9:30 a 14:30.

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats