Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

BCN_GULLS: "Ecologia del moviment i impacte zoonòtic del gavià argentat (Larus michahellis)"

Divendres 20 Abril 2018


El passat 14 d'abril es va iniciar el projecte BCN_GULLS, una iniciativa impulsada des de diferents centres de recerca: l'Agència de Salut Pública de Barcelona, ​​l'Institut de Ciències del Mar - CSIC, l'Institut Català d'Ornitologia, l'ISGlobal / Hospital Clínic de Barcelona i l'Estació Biològica de Doñana - CSIC, i a més compta amb la col·laboració del Zoo de Barcelona.
 
L'estudi comportarà un període de 5 anys de treball, on biòlegs, ecòlegs i microbiòlegs treballaran transversalment. Amb aquest nou treball es pretén conèixer l'ecologia i l'impacte zoonòtic del gavià argentat a la ciutat de Barcelona.
 
En el projecte s'estudiaran les repercussions dels patrons de moviment i ús de l'hàbitat d'una espècie oportunista com el gavià argentat sobre la dispersió i potencial transmissió de patògens que suposen un impacte sobre la salut pública i la sanitat animal a la ciutat de Barcelona. A més d'identificar les aus amb anelles de lectura a distància, se'ls col·locaran dispositius GPS per poder identificar posteriorment els llocs d'alimentació, nidificació o àrees utilitzades amb més freqüència. A més, de cada exemplar s'obtindran mostres micro-biològiques de cara a conèixer el potencial zoonòtic, la dispersió d'aquests bacteris, i es buscarà la possible relació entre soques aïllades de mostres fecals de persones i de gavians, tot això de cara a identificar l'impacte sobre la salut pública.

Últimes Notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats