Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Dimecres 12 Gener 2022
Es busquen candidats/es amb un expedient acadèmic excel·lent per sol·licitar un contracte Postdoctoral en el marc de les convocatòries públiques “Juan de la Cierva”, “Beatriu Pinós” o “Ramón y Cajal” relacionada amb la recerca en ecologia d’aus rapinyaries. La recerca a realitzar s’emmarcarà en dinàmiques poblacionals, ecologia, relacions tròfiques, ecotoxicologia, impactes antropogènics i estratègies de conservació.

Els candidats/es haurien de tenir àmplia experiència en ecologia d’aus rapinyaires o en el seu cas vertebrats o espècies amenaçades, alhora de processat de dades i anàlisis estadístic. Es valoraran el coneixement de toxicologia i anàlisis genètics.

Els candidats/es treballaran dins l’equip de Biologia de la Conservació juntament amb els Drs. Joan Real, Santi Mañosa i Antonio Hernández-Matías. 

Si hi esteu interessats/des, si us plau envieu una carta de motivació expressant el vostre interès i qualificacions rellevants per aquesta posició, el vostre CV, llista de publicacions científiques i el contacte de tres persones referents a bio.conserv.ub@gmail.com abans del 14 de gener de 2022.

Per a més informació contacteu a través de l’adreça bio.conserv.ub@gmail.com

Dimecres 12 Gener 2022
Un equip d’experts en matèria d’anellament han elaborat un document que resumeix el paper de l’anellament en l’estudi dels ocells i l’estat de coneixements a escala estatal amb una revisió de dades fins a l’actualitat amb el títol "Contribución del anillamiento al conocimiento y conservación de las aves en España: pasado, presente y futuro". 
 
Aquest document es pot descarregar des d’aquest enllaç:
 
https://drive.google.com/file/d/1PhTeJ7EGfmNAjE_ybxY0xMPLcu214tOX/view?usp=sharing
 
 
Es prega donar-li difusió, tant entre interessats com a personal d’altres àmbits com l’administració o gestors del medi ambient.

Dimecres 12 Gener 2022
Hem rebut anelles més dures i gruixudes dels models X i Y de l’empresa Aranea. Si heu d’anellar rapinyaires que es poden treure els models de Mekaniska, podeu enviar-nos les vostres comandes.
 
Si detecteu que algun dels models recomanats no resulta prou idoni per a alguna espècie, feu-nos-ho saber i expliqueu-nos la vostra experiència. Podeu trobar una nova versió de les anelles recomanades per a cada espècie en aquest enllaç:
 
http://www.ornitologia.org/mm/file/quefem/anellament/Llistat_anelles_ICO_per_especie.pdf

Dimecres 12 Gener 2022
Us recordem que la data de lliurament dels balanços d'anellament de 2021 va acabar el 10 de gener de 2022.
Els anelladors que encara no heu pogut lliurar el balanç, cal que us poseu en contacte amb nosaltres a ico@ornitologia.org el més aviat possible.
Tots els anelladors, tant experts com auxiliars, que vulgueu anellar durant l’any 2022 cal que demaneu la renovació del vostre permís omplint un formulari que trobareu al següent enllaç. En aquest formulari heu de fer constar el projecte d'anellament pel qual demaneu la renovació (Sylvia, Migració, Estàndards ICO). Si es tracta d'algun projecte particular, podeu esmentar-lo. No heu de posar altres projectes que no són d'anellament (com ara el SOCC); el formulari es refereix exclusivament a projectes d'anellament!

Divendres 24 Desembre 2021
Ja està disponible en línia el darrer volum de la Revista Catalana d'Ornitologia, volum 37 (2021). Inclou sis articles sobre els temes següents: presència del gavià argentat americà al Mediterrani, cens i distribució d'algunes espècies emblemàtiques del Parc del Garraf, dieta de l'àguila daurada al Pirineu, muda anormal d'un pardal comú a l'hivern, anàlisi de la mida de la barba de la mallerenga de bigotis i estudi de les tesis doctorals llegides a Espanya en les darreres dècades. Els socis de l'ICO que vau sol·licitar rebre la revista en paper, us arribarà durant la primera quinzena de gener.

 

Feed RSS de notícies
Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
"Oficina tancada a causa de la COVID-19". Horari telefònic de dilluns a divendres de 9:30 a 14:30.

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats