Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Divendres 14 Juliol 2017
El grup d’anellament ANSE en col·laboració amb la universitat de Murcia i SEO/BirdLife organitza el XX congrés d’anellament científic d’ocells a Murcia els dies 12 al 15 d’octubre.
Més informació a: http://www.seo.org/xx-congreso-de-anillamiento-cientifico-de-aves/

Divendres 14 Juliol 2017
Ja està disponible en línia el número 54 de l’Abellerol (primavera-estiu 2017).

En aquest número hi trobareu un reportatge sobre la migració de la tórtora, una entrevista a Lars Svensson, així com les seccions habituals de notícies, crònica ornitològica i novetats bibliogràfiques.

Divendres 14 Juliol 2017
Al Parc Natural del delta de l’Ebre cada any hi realitzem la campanya d’anellament de tardor més important de Catalunya que cobreix tot el pas migratori des del 4 d’agost fins a l’1 de desembre. Operativa des de l’any 1992 ja s’hi han anellat prop de 140.000 ocells de més de 130 espècies.

Per poder donar continuïtat a aquesta campanya, l’Institut Català d’Ornitologia sol·licita anelladors voluntaris experts. També s’accepten anelladors auxiliars o en formació els quals hauran de pagar 10 euros diaris d'allotjament en cas d'ús de les instal·lacions (cuina i pernoctació). Si no es fa ús de les instal·lacions, l'estada és gratuïta.

Per a més informació i per apuntar-vos, cal que us poseu en contacte amb Raül Aymí a l'adreça: ico@ornitologia.org o al telèfon 93 458 78 93. No espereu a darrera hora i feu les vostres reserves el més aviat possible.

Divendres 14 Juliol 2017
El gaig blau és una espècie migradora, amb una població nidificant escassa a Catalunya. A Catalunya és una espècie protegida i a nivell europeu es considera vulnerable. Per tal de conèixer l’estat actual real de la seva població nidificant a Catalunya, així com les principals vies de migració pre i postnupcials, i contribuir a la seva conservació, us agrairem ens feu arribar les vostres observacions, el més detallades possibles:
  • nom i contacte de l’observador
  • data
  • localització geogràfica
  • nombre d’individus observats
  • edat (adults/joves/polls)
  • indicis de cria
  • comportament
  • hàbitat on s’ha observat.
 
Les dades es poden entrar al portal ornitho. En cas que siguin inèdites o no disponibles a ornitho, us agrairem ens les feu arribar a la següent adreça: afolch@telefonica.net
 
Moltes gràcies per la vostra col·laboració,
 
Anna Folch

Divendres 14 Juliol 2017
La Companyia ha cedit dos suports metàl·lics per instal·lar-los a un recinte tancat de vol d’aus que estan en període de recuperació. Els tècnics que desenvolupen el projecte faran el seguiment mitjançant la monitorització per veure el comportament de diferents espècies d’ocells i estudiar l’efectivitat del seu prototip

Els tècnics de Birding Natura han dissenyat un dispositiu antiposada per evitar electrocucions. Per comprovar la seva efectivitat s’han instal·lat aquests elements a dues torres elèctriques, cedides per Endesa, al Centre de Fauna Salvatge (CFS) Vallcalent. Aquest prova pilot es realitzarà en un tancat de vol a les instal·lacions del Departament de Territori i Sosteniblilitat i, en funció dels resultats obtinguts, és previst que es faci una prova de camp en una línia elèctrica de la Companyia. L’objectiu és testar el prototip i poder desenvolupar-lo com a producte antielectrocució de gran fiabilitat.
 
Més informació a: https://www.segre.com/noticies/economia/2017/06/22/prova_pilot_per_evitar_electrocucions_ocells_torres_electriques_21871_1107.html

Feed RSS de notíciesSeu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa