Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies
Dimecres 20 Desembre 2017

Dimecres 20 Desembre 2017
Aquesta setmana l’EuroBirdPortal (EBP) ha posat en funcionament una versió millorada del seu visor gràcies al qual els moviments dels ocells d’Europa es poden visualitzar d’una manera mai vista fins ara.
 

Aquesta nova versió del visor també s’ha actualitzat amb 40 milions de dades noves i ara ja permet visualitzar mapes animats de tot l’any de 105 espècies d’ocells pel període 2010-2016, consolidant l’EBP com el projecte de ciència ciutadana més gran i més dinàmic d’Europa. 

L'EBP, coordinat per l'Institut Català d'Ornitologia (ICO) en estreta col·laboració amb el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), compta amb la col·laboració de 81 institucions de 29 països diferents i mobilitza les dades recollides per més de 100.000 observadors voluntaris d’ocells. 

Vegeu la Nota de Premsa sencera aquí.

Enllaç al visor: EuroBirdPortal

 

Dimecres 20 Desembre 2017
A partir d'ara podreu adquirir els productes relacionats amb l'ICO des del nostre web: http://ornitologia.org/ca/botiga
 
A la botiga en línia trobareu les samarretes de l'ICO, la llibreta Ornitho, les caixes niu, els pòsters a més de productes impulsats per altres entitats que col·laboren amb l'ICO. És el cas dels mocadors del projecte Giraffa, que donen un 10% dels seus beneficis a ONG ambientals i del Joc Rapinyaires, desenvolupat per l'associació La Sabina. 
 
Podeu adquirir els productes mitjançant la web i passar-los a buscar per l'oficina tècnica de l'ICO sense cap cost addicional o podeu demanar que us els enviem on vosaltres vulgueu.
 
No perdeu l'oportunitat de donar un cop d'ull i trobar els vostres regals per aquestes festes!

Dimecres 20 Desembre 2017
Us presentem una promoció especial, tant per a socis com per a no socis, ideal per aquestes festes. Tots els socis teniu un descompte exclusiu en models seleccionats de prismàtics i telescopis de la marca Vanguard. A més, rebreu un obsequi amb la compra de qualsevol d'aquests models.

D’altra banda, els no socis teniu l'oportunitat d'adquirir aquests productes a un preu especial juntament amb l'obsequi, amb la quota de l'ICO gratuïta per a tot l'any 2018.

La promoció s'ofereix exclusivament a la botiga Oryx del C/Balmes, 71 de Barcelona. També us hi podeu posar en contacte per telèfon al 934 185 511 o per correu electrònic:  oryx@weboryx.co
 

Dimecres 20 Desembre 2017
Us recordem que la data de lliurament dels balanços d'anellament de 2017 és el 10 de gener de 2018.
 
Tots els anelladors, tant experts com auxiliars, que vulgueu anellar durant l’any 2018 cal que demaneu la renovació del vostre permís omplint un formulari que trobareu al següent enllaç. En aquest formulari heu de fer constar el projecte d'anellament pel qual demaneu la renovació (Sylvia, Migració, Estàndards ICO). Si es tracta d'algun projecte particular, podeu esmentar-lo. No heu de posar altres projectes que no són d'anellament (com ara el SOCC); el formulari es refereix exclusivament a projectes d'anellament!

Què passa amb els anelladors que no renoven el permís? Aquests continuen sent anelladors de l’ICO (no actius) i poden renovar el permís en anys successius, però no tenen permís durant l’any en curs.

Recordeu que tots els permisos s’han de renovar; el fet de tenir-lo l’any anterior no pressuposa que no calgui renovar-lo.

El nostre company Oriol Baltà està disponible per ajudar-vos a resoldre tots aquells problemes derivats de l’ús correcte del programari NouBio i de la compatibilitat dels ordinadors de cadascú (info@ornitologia.org / tf 93 458 78 93).

Finalment, volem remarcar la importància de lliurar puntualment els balanços d’anellament. Cal tenir molt present que no es renovarà l’autorització d’anellament als anelladors experts que no hagin lliurat el balanç i el formulari de renovació del permís a 10 de gener de 2018. El permís vigent actualment caduca el 15 de març de 2018, justament per poder vincular la renovació dels permisos a la deguda complementació del balanç i la resta de requisits formals.

Renovació de permisos especials d’anellament
 
Els permisos especials que afecten espècies sensibles o molt sensibles o l'ús de marques especials cal renovar-los cada any.

 Per això, cal enviar la documentació següent:

1. Formulari de petició que trobareu disponible aquí.
 
2. Memòria de resultats de 2017. No cal que sigui un document extens, però cal que inclogui un resum de la feina feta i els resultats més rellevants obtinguts.

Feed RSS de notíciesSeu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa