Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Campanya d’anellament a Canal Vell

Divendres 30 Octubre 2020


La campanya d’anellament a Canal Vell per al seguiment de passeriformes de canyar que va començar el passat 4 d’agost encara ja el darrer mes d’activitat. Fins ara ha estat una temporada amb daltabaixos i, en general, amb resultats inferiors a la mitjana dels anys anteriors. Durant l’agost i setembre les captures han estat lleugerament per sota de la mitjana històrica, tot i que a partir del 13 de setembre (9a pèntada) el nombre de captures ha augmentat significativament i s’ha posat per sobre. En canvi, durant el mes d’octubre les captures han millorat amb totals per sobre de la mitjana històrica. Fins al 30 d’octubre s’han fet 3.533 primeres captures amb la boscarla de canyar amb 1.358 exemplars com a espècie més anellada. Ha estat una tardor bona per a la boscarla dels joncs amb 71 primeres captures (mitjana anual històrica: 43) i també pel blauet amb 200 exemplars. En canvi, s’han obtingut xifres molt baixes pel mosquiter de passa (55) i els tallarols en general (Sylvia spp) amb molt poques captures, encara que aquests no són mai abundants a Canal Vell. Hores d’ara no s’han capturat rareses, tot i que hi ha un mastegatatxes en fase d’estudi. Com a captures interessants esmentar el dia 1 de setembre amb la captura d’una òliba, un mussol banyut i un martinet menut en una mateixa batuda! D’altra banda, fins ara s’han fet 9 recuperacions estrangeres: 2 boscarles dels joncs d’Holanda, tres boscarles de canyar de França (2) i Bèlgica, 2 cotxes blaves d’Alemanya i Holanda, un repicatalons de Polònia i un mosquiter comú del Regne Unit. Aquests dies estan arribant els migrants presaharians amb un bon ritme de captures de mosquiter comú i rossinyol bord. Com sempre, podeu revisar les captures diàries i acumulades fins ara en aquest enllaç:

https://apps.ornitologia.org/anella/migra/M001/charts

 

Últimes Notícies
Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
"Oficina tancada a causa de la COVID-19". Horari telefònic de dilluns a divendres de 9:30 a 14:30.

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats