Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Cens de milà reial

Divendres 24 Gener 2020


El dia 4 de gener es va realitzar el 7è cens simultani de dormidors de milà reial a Catalunya
 
Aquest cens es coordina des de la secció de Biodiversitat del Departament de Territori a Lleida des de l’any 2014 i hi col·labora EGRELL i nombrosos voluntaris. Aquest any concretament han estat 33 participants.
 
Es van censar 12 dormidors, 7 dels quals al Pla de Lleida on hi ha la major part de la població. Es el mateix nombre de dormidors que l’any passat, tot i que dos han desaparegut respecte l’any passat i n’han aparegut també dos en altres indrets. S’han comptat un total de 1930 exemplars, 1701 dels quals, 88%, al Pla de Lleida. En un dels dormidors s’han comptat 593 exemplars. Aquest dormidor es un dels dos que romanen fixes des de l’inici dels censos anuals el 2014. Aquesta xifra és la mes alta mai comptada en un dormidor d’aquesta espècie a Catalunya.
 
És el millor any i representa un important increment respecte l’any passat, un 31%, quan es van comptar 1327 exemplars essent ja llavors l’any amb més efectius. Així al Pla de Lleida s’ha observat que a 4 dels 5 dormidors que ja estaven actius l’any passat, han incrementat el nombre d’exemplars de forma important. A la resta, fora del Pla, el nombre s’ha mantingut estable.
 
Es curiós aquest important augment tenint en compte que ha estat una tardor i inici d’hivern poc freds a Europa. Aproximadament els darrers 10 anys la població d’aquesta espècie a Catalunya s’ha incrementat de forma molt notable. Això sembla més aviat a causa d’un canvi de les zones d’hivernada que no pas a un augment real de la població.  
 
 
Jaume Bonfil Solsona
Secció de Biodiversitat i Medi Natural, Serveis Territorials a Lleida
Departament de Territori i Sostenibilitat. Carrer del Clot de les Monges, 6-8. 25007 Lleida.
Tel. 973031800 (ext. 1825)
jaume.bonfils@gencat.cat 

Últimes Notícies
Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
"Oficina tancada a causa de la COVID-19". Horari telefònic de dilluns a divendres de 9:30 a 14:30.

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats