Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Comença la temporada alta!

Dilluns 15 Abril 2019


L’augment de la durada del dia ja els ha enviat un missatge clar als ocells: “Nois i noies, toca reproduir-se”. Malgrat que la temperatura o la pluja puguin no estimular a nidificar, els ocells saben, pel fotoperíode (és a dir, per la durada del dia), que ara és el moment de l’any en què tenen la seva gran oportunitat de deixar el màxim de descendència possible. Un potent instint, potenciat per la selecció natural fins a l’extrem, els impulsa a transmetre els seus gens a tota costa, tant a mascles com a femelles.

I nosaltres, com a aficionats a l’ornitologia, si volem contribuir al coneixement d’aquesta fase crucial del cicle vital dels ocells, ho podem fer mitjançant la plataforma Nius.cat. La informació emmagatzemada a nius servirà per determinar l’impacte sobre els ocells de les alteracions de l’hàbitat, el canvi climàtic o les pràctiques agrícoles, entre molts altres. A part de la nostra contribució, observant la nidificació dels ocells podem aprendre molt sobre el seu comportament, el procés de creixement dels pollets i, també, sobre la duresa que representa sobreviure a la natura, ja que molts nius s’enfrontaran a problemes de predació o es perdran per males condicions meteorològiques o manca d’aliment.

Mallerengues, pardals, cueretes, garses, merles i molts altres, estan ja aparellats i construint nius o, les parelles més atrevides, fins i tot ja estan amb primeres postes. Observeu, anoteu, mireu i comuniqueu les vostres observacions a Nius.cat, sempre seguint estrictament les normes del Codi de Conducta, i sigueu testimonis de l’extraordinari fenomen de l’esclat de la vida que es produeix cada any en aquesta època.

Últimes Notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats