Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Balquers i boscarles de canyar amb geolocalitzadors

Dijous 26 Juliol 2018


Diverses entitats com Vogelbescherming (BirdLife NL), la Universitat de Groningen, Sovon, Vogelwacht Utrecht, Martin Poot Ecology en col·laboració amb diverses associacions de natura als Països Baixos estan estudiant  les causes de l'enorme declivi del balquer a Holanda. El 2016, es van equipar set balquers amb geolocalitzadors dels quals en van recuperar 4 la primavera de 2017. Durant aquesta primavera de 2018 s’han marcat 15 exemplars més. Si durant aquest estiu i tardor captureu algun d’aquests ocells marcats no li tregueu l’aparell (la probabilitat que encara hi hagi exs marcats de 2016 és prop de zero). En canvi, si agafeu algun ocell d’aquest estudi durant la propera primavera de 2019 (o després), seria bo si poguéssiu recuperar el geolocalitzador. Per treure’l només cal tallar el fil de l'arnès. Per obtenir més informació (en holandès i anglès) sobre el projecte i actualitzacions provisionals sobre la recerca, consulteu: www.vogelbescherming.nl/bescherming/wat-wij-doen/natuurgebieden/moerassen/grote-karekiet
Contacte: Jan van der Winden  / jvdwinden@hetnet.nl

Boscarla de canyar Canal Vell (Foto de Jaroa López)

D’altra banda, un altre projecte, coordinat pel Muséum National d'Histoire Naturelle (CNRS), Paris, ha marcat 10 boscarles de canyar al delta del Llobregat el 2017 i 12 ocells a Canal Vell, delta de l'Ebre, el 2018, amb més de 30 a França i prop de 30 a Sevilla i Cadis. Si un anellador captura un d'aquests ocells durant el 2019, demanem que se li tregui el geolocalitzador. Només cal tallar l'arnés i guardar el dispositiu. Qualsevol notícia sobre aquests ocells la podeu comunicar a José Luis Copete, joseluiscopete@gmail.com
 

Últimes Notícies
Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona

VACANCES FINS AL 7 DE SETEMBRE

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats