Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Presentació de la tercera edició actualitzada del llibre Ocells de Catalunya, País Valencià i Balears

Divendres 6 Abril 2018


Presentació de la tercera edició actualitzada del llibre Ocells de Catalunya, País Valencià i Balears a càrrec de Joan Estrada amb introducció de Jordi Baucells, president de l’ICO.

Lloc: Botiga Oryx (C/Balmes 71, Barcelona).

Data: dimecres 11 d'abril a les 19:45h.

Tercera edició de la primera guia que tracta les 386 espècies que es troben regular o ocasionalment a Catalunya, Comunitat Valenciana, Balears, Catalunya Nord, Andorra i la Franja aragonesa. Conté 1.033 il·lustracions que permeten la identificació del plomatge segons el sexe i l'edat, incloses les espècies exòtiques recentment establertes. Els textos i 322 mapes de distribució contenen la informació més actualitzada disponible. 

Cada espècie està coberta amb les següents seccions: il·lustració, text, mapa i codi QR. La informació es presenta en extensions de doble pàgina, el que permet una fàcil consulta de les diverses característiques. 

El text inclou el nom català i el nom científic (indicant aquells casos en què els noms són diferents a la Comunitat Valenciana o Balears), mida, diferències en el plomatge d'espècies similars, veu, requisits ecològics, distribució a l'Paleàrtic Occidental i en el territori cobert per la guia, així com la mida i la tendència de la població. 

El codi QR es vincula directament a la pàgina web Internet Bird Collection (IBC) de cada espècie, on una galeria de fotos, vídeos i enregistraments de so complementen la informació proveïda a la guia.

Últimes NotíciesSeu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats