Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Estudi al·lèrgens d'aus

Dimecres 24 Gener 2018


Des de l'Agència de Salut Pública de Barcelona s'està duent a terme un estudi que té un component important de salut, ja que vol esbrinar els efectes que pot tenir una sensibilització d'al·lèrgens d'aus sobre la salut de les persones.
 
Per a això avaluarem diferents grups de risc en funció del grau d'exposició: investigadors -anelladors, empreses de control de plagues, empreses que retiren-netegen espais amb nius, serveis de neteja, parcs i jardins i un grup control.
 
Està demostrat que les exposicions als al·lèrgens i una sensibilització dels mateixos poden ocasionar, en funció de la persona, diferents afectacions respiratòries: hipersensibilitat pulmonar, pèrdua de capacitat pulmonar, etc, de manera que tenir un coneixement d'aquest aspecte ens pot donar eines per reduir els riscos derivats d'una exposició continuada a causa d'una activitat laboral.
 
L'estudi es fa en col·laboració amb l'Hospital de la Vall Hebron, amb el servei de Pneumologia que és referent a nivell europeu en aquest tipus d'estudis, i es tracta d'una enquesta, una analítica de sang en què no cal anar en dejú i unes proves de funció respiratòria; es triga aproximadament 1.30 h hora en total, i normalment tenim dos torns a les 9.00 i a les 14.00 h.
 
Considerem important la participació de cara a millorar el coneixement de les malalties que poden afectar diferents sectors en un ambient laboral, i a millorar també les condicions de seguretat i protecció si fos necessari.
 
Les proves són personals i es lliurarà un informe personal a cada persona, a part al final de l'estudi es publicaran els resultats globals.
 
Cal destacar que en cas que es trobi algun treballador-persona afectat aquest tindria un seguiment individual i personalitzat de l'equip mèdic de l'Hospital Vall Hebron.
 
Els interessats podeu contactar amb Tomás Montalvo: tmontal@aspb.cat

Últimes NotíciesSeu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa