Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Campanya d’anellament a Canal Vell 2017

Dimecres 20 Desembre 2017


La campanya de seguiment de la migració postnupcial de 2017 va acabar el passat dia 1 de desembre. Durant 2017 s’han fet 5.799 primeres captures que suposen una lleugera davallada en comparació amb l’any anterior (-431) i en el 13è lloc de la sèrie de 26 anys de seguiment des de l’inici l’any 1992. El total acumulat durant aquests 26 anys ininterromputs de campanyes és de 144.918 ocells.
 
La campanya de 2017 ha estat protagonitzada, un cop més, per la boscarla de canyar amb 2025 primeres captures i que suposa la 3a xifra anual més alta d’aquests 26 anys de seguiment. Una altra espècie que ha assolit una bona xifra ha estat la cotxa blava amb 210 exemplars. No ha estat un any tan bo pel blauet com els tres precedents i s’ha obtingut un valor habitual amb 80 exs. El mosquiter de passa amb 201 exemplars s’ha recuperat lleugerament després de d’uns anys amb xifres molt baixes. També ha estat un bon any per a la boscarla mostatxuda amb 45 exemplars i la recuperació d’un exemplar anellat a les Goles del Millars, Castelló, el setembre de 2016.
 
Es van fer un total de 19 recuperacions estrangeres, de les quals 9 van ser de boscarla  de canyar de França (5), Eslovènia (2), Suïssa i Letònia, i tres de boscarla dels joncs de Bèlgica, Holanda i Alemanya. Es van recuperar tres mosquiters comuns de Suècia, Bèlgica i Alemanya. De la cotxa blava es van capturar dos exemplars amb anella belga i francesa. També es van recuperar una boscarla mostatxuda i un teixidor de França.
 
Aquest any es van capturar poques espècies rares entre les quals  cal destacar una boscarla dels arrossars Acrocephalus agricola el 9 d’octubre. Pel que fa a d’altres espècies considerades escasses a la zona, es va capturar una bosqueta icterina i un escorxador.
 
Podeu veure els resultats obtinguts a: apps.ornitologia.org/anella/migra

Últimes NotíciesSeu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa