Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

No et pots perdre el Delta Birding Festival!

Dijous 21 Setembre 2017


Aquest cap de setmana celebrem la 4a edició del Delta Birding Festival, i l'ICO estarà participant en moltes de les activitats. Ens trobareu a l’estand número 1 de la fira comercial. Allà trobareu la tradicional paradeta amb la novetat de la venda dels mocadors Giraffa, que destinen part dels beneficis a entitats mediambientals i la venda del joc "Rapinyaires", amb el que aprendreu a identificar aquests ocells. A més, els 100 primers que visiteu l’estand, aconseguireu gratuïtament el pòster "Els ocells del món", editat pel TERMCAT, la fundació del Zoo de Barcelona i l'ICO, per commemorar la creació del Diccionari dels ocells del món en català.

Els beneficis que genera el festival es destinen a projectes de conservació. L'any passat, part dels beneficis es van adreçar a expedicions russes i gregues per recollir dades per l'Atles Europeu dels Ocells Nidficants, del qual l'ICO n'és coordinador. Els nostres companys Sergi Herrando i Martí Franch, explicaran quins resultats van obtenir en aquetes expedicions en la xerrada "Les expedicions catalanes en la cobertura de l'Atles d'Europa", que tindrà lloc el diumenge 24 a les 13:30 a la Carpa 2. En finalitzar la xerrada, el Dr. Nigel Collar, presidirà el sorteig d'uns prismàtics MEOPTA entre tots els participants del challenge "Filling EBBA2 Gaps".

Part dels beneficis d'aquest any, es destinaran a projectes de seguiment amb geolocalitzadors de la tórtora vulgar, projectes on l'ICO també hi té participació. Dissabte a les 18:15 a la carpa 2, podreu assistir a la xerrada "Per on migren i d’on venen les tórtores? I per què és important saber-ho?" del Gerard Bota del Centre Tecnològic Forestal i el Gerard Carboneras de la RSPB.

El DBF presenta una novetat en aquesta edició anomenada Àgora, es tracta d'un espai obert on es faran entrevistes informals als convidats més destacats. El cap de la Unitat de divulgació de l'ICO, Abel Julien, entrevistarà la periodista nord-americana Jennifer Ackerman, autora del best seller "El ingenio de los pájaros". Aquesta activitat tindrà lloc el dissabte a les 18:30.

El grup Suez i l'ICO aquest any van desenvolupar conjuntament el projecte BiObserva, un programa ambiental de voluntariat corporatiu que promou el desenvolupament sostenible. Els professionals de les plantes de tractament d'aigües del grup Suez, reporten dades de les aus que observen en els seus centres de treball per després ser analitzades pels professionals de l'ICO. El dissabte a les 16:00 a la carpa 2, tindrà lloc la presentació del projecte acompanyada d'un petit taller per aprendre a identificar els ocells més comuns.

Trobareu als professionals de l'ICO liderant les activitats de camp, així que no us perdeu les sortides guiades a l'Alfacada, les sortides en vaixell al mar i pel riu i les sortides per principiants "Emprèn el vol".

Per últim no us perdeu la cursa Ornitho-Swarovski, on es sortejaran uns prismàtics Swarovski EL 10x42 valorats en 2300 €, d'entre totes les persones que hagin entrat llistes completes a Ornitho.cat entre els dies 12 de juliol i 23 de setembre. Recordeu que és imprescindible inscriure's a la cursa a l'estand de l'ICO per optar al sorteig. També farem el sorteig dels prismàtics  Swarovski CL Companion 10x30, d'entre totes les persones que han participat en els cursos i sortides de l'ICO aquest 2017.
 
Us esperem al Delta de l'Ebre!

Últimes NotíciesSeu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa