Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Primers resultats de la campanya d’anellament de Canal Vell

Dimecres 11 Octubre 2017


Al Parc Natural del delta de l’Ebre cada any hi realitzem la campanya d’anellament de tardor més important de Catalunya que cobreix tot el pas migratori des del 4 d’agost fins a l’1 de desembre. Operativa des de l’any 1992 ja s’hi han anellat prop de 140.000 ocells de més de 130 espècies.

Aquest any, a finals de setembre s’havien realitzat 3072 primeres captures. Com és habitual, l’espècie més anellada fins ara ha estat la boscarla de canyar amb més de 1800 captures. El mosquiter de passa amb 189 captures sembla que ha millorat una mica respecte els anys anteriors amb xifres molt baixes i sembla que serà una bona temporada per al rossinyol bord. Algunes espècies com el balquer, la boscarla dels joncs o el blauet han experimentat una davallada en comparació amb els anys precedents. Fins ara s’han obtingut 15 recuperacions estrangeres d’Alemanya, França, Eslovènia, Letònia, Suïssa, Bèlgica i Holanda.

D’entre les espècies més interessants anellades fins ara cal destacar una bosqueta icterina, un escorxador i recentment una boscarla dels arrossars.

Podeu consultar els resultats obtinguts fins ara a través de l’aplicació: http://apps.ornitologia.org/anella/migra

Últimes NotíciesSeu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa