Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Campanya d’anellament a Canal Vell 2016

Dijous 22 Desembre 2016


La campanya de seguiment de la migració postnupcial de 2016 va acabar el passat dia 1 de desembre. Durant 2016 s’han fet 5.799 primeres captures que suposen un increment en comparació amb els darrers dos anys i en el 9è lloc de la sèrie de 25 anys de seguiment des de l’inici l’any 1992. El total acumulat durant aquests 23 anys ininterromputs de campanyes és de 139.550 ocells.
 
La campanya de 2016 ha estat protagonitzada per la boscarla de canyar amb 2356 primeres captures que suposa la xifra anual més alta d’aquests 25 anys de seguiment. Una altra espècie que ha assolit una xifra màxima ha estat la cotxa blava amb 244 exemplars. Seguint la tònica dels darrers anys, ha estat un any bo també pel blauet, encara que les xifres han baixat per sota dels 200 exemplars que s’havien obtingut els darrers dos anys; no obstant això, amb 176 exemplars suposa la tercera millor xifra de tots els anys de seguiment. També ha estat una bona tardor pel pit-roig amb 301 exemplars (4a millor temporada) amb una entrada regular d’exemplars durant octubre i novembre.
 
S’han fet un total de 13 recuperacions estrangeres, de les quals 7 van ser de boscarla  de canyar de Bèlgica, Holanda, Alemanya, Polònia, Suècia, França i Suïssa. De la cotxa blava es van capturar dos exemplars amb anella belga. També es van recuperar dues boscarles mostatxudes de França i dos mosquiters comuns d’Alemanya i Suècia.
 
Aquest any es van capturar poques espècies rares entre les quals  cal destacar un mosquiter de doble ratlla. Pel que fa a d’altres espècies considerades escasses o poc anellades, es va capturar un martinet ros i una merla de pit blanc. Així mateix, com a noves espècies per a l’estació cal esmentar un agró blanc, un becadell sord i dos pardals de bardissa. Seguint la tendència dels darrers anys, continuen augmentant lleugerament les captures d’abellerol, aquest any amb 8 ocells anellats i alguns d’ells recapturats a la zona, ja que hi fan estada alguns dies durant el pas.
 
Podeu veure els resultats obtinguts fins a: apps.ornitologia.org/anella/migra

Últimes NotíciesSeu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa