Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

20è congrés de l'EBCC a Alemanya

Dijous 22 Setembre 2016Del 5 al 9 de setembre es va celebrar el 20è congrés de l'European Bird Census Council (EBCC) a la ciutat alemanya de Halle, sota el títol de "Bird Numbers 2016 - Birds in a changing world". 

Aquest congrés reuneix cada 3 anys gent involucrada en el monitoratge, la recerca i la conservació dels ocells de tot Europa. Cobreix temes molt variats, com els programes de seguiment d'ocells comuns, atles de distribució, estudis de causes dels canvis poblacionals, de l'impacte de les polítiques governamentals en les poblacions d'ocells, les noves tecnologies i tècniques d'anàlisis, o la ciència ciutadana, entre d'altres.
Una vegada més, l'ICO ha estat present al congrés. D'una banda hi hem compartit les nostres experiències en els projectes d'àmbit català, amb una xerrada sobre l'Atles dels ocells nidificants de Barcelona i amb un pòster sobre el Nou Atles dels ocells nidificants de Catalunya, que va guanyar el premi al millor pòster del congrés.

D'altra banda, cal destacar el paper de l'ICO al congrés per la seva implicació en els projectes d'àmbit europeu. El nostre paper en la coordinació del Nou Atles dels ocells nidificants d'Europa (EBBA2) ha comportat una participació molt activa al congrés. L'equip de l'ICO va presentar una xerrada sobre els futurs mapes d'alta resolució, un pòster sobre el procés de modelització d'aquests mapes i un altre sobre el paper dels observadors estrangers i l'ús dels portals on-line en països on cal millorar la seva cobertura. A més, es va dur a terme una reunió de treball on l'equip de coordinació va presentar i discutir els propers passos a seguir en aquest gran projecte amb els coordinadors nacionals de cada país.

Com a impulsor de l'EuroBirdPortal (EBP), també va ser rellevant el paper de l'ICO en la reunió específica d'aquest projecte que es va fer paral·lelament al congrés. Aquest projecte va ser objecte d'una xerrada plenària, i l'equip va presentar una segona xerrada sobre les noves possibilitats que ofereixen les eines on-line per treballar amb grans volums de dades, partint de la nostra experiència en l'EBP i en l'EBBA2.
Amb més de 250 assistents, el ventall de presentacions d'altres entitats sempre resulta profitós ja que aporta idees i discussions molt interessants pels nostres projectes com el SOCC, els atles o l'ús d'eines com ornitho.cat.

Últimes NotíciesSeu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa