Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Millor foto al portal Ornitho: primer trimestre 2014

Dimarts 15 Juliol 2014


Encetem una nova iniciativa relacionada amb el portal Ornitho.cat. Per tal de potenciar i donar valor a les fotos que envien els col·laboradors, hem pensat de fer una selecció de les millors fotos rebudes cada trimestre i, en especial, designar la millor foto de cada període. Es tracta d’un reconeixement honorífic que esperem que motivarà encara més la tramesa de fotos al portal i també de millor qualitat.
 
La selecció de la millor foto de cada període anirà a càrrec de fotògrafs de natura experimentats que col·laboren amb l’ICO i en el cas d’aquesta primera selecció ha anat a càrrec de Photo Logistics.
 
Esperem que aquesta proposta sigui del vostre interès i serveixi també per fixar-nos encara més del valor del material que aporten tots els observadors a ornitho i que va en augment tant qualitatiu com quantitatiu.
 
Millor foto  1T / 2014
 
Foto guanyadora: Capons reials amb avió de fons.
 
http://www.ornitho.cat/index.php?m_id=54&mid=25111
 
Data: 25/02/14
 
Lloc: Delta del Llobregat
 
La foto il·lustra la difícil convivència entre el desenvolupament de les societats urbanes i la conservació. Un espai com el delta del Llobregat on cada any hi hivernen moltes espècies d’ocells, just al costat d’un dels aeroports amb més activitat d’Europa i d’una àrea urbana amb una forta pressió humana. Aquest difícil equilibri entre conservació i sostenibilitat queda reflectida en aquesta foto d’un estol de capons reials en vol al costat d’un avió. El jurat ha valorat la millor foto des d’un punt de vista tècnic i, a més, pel missatge que aporta, ja que ajuda a explicar la importància de conservar els hàbitats naturals prop de les grans conurbacions. El moment és molt bo fotogràficament i a més l’espècie no era gaire freqüent fins ara.
 
Autor. Víctor Cañadas, tinc 50 anys i sóc del Prat. Estic interessat en la fotografia d’ocells des de principis de 2009. Tinc la sort de poder anar caminant fins a cal Tet i que el lloc on visc es conservin els espais naturals en bon estat. En la fotografia d’ocells procuro sempre que puc que els ocells es puguin veure i es reconegui el lloc on s’han fotografiat. Des de l’observatori de cal Tet sovint es pot enquadrar en un mateix fotograma l’aterratge dels avions junt amb els estols d’ocells. Per a la foto que aquí ens ocupa dels capons, vaig seguir el grup dels ocells fins que van coincidir amb l’avió que estava a punt d’aterrar. Utilitzo una càmera Nikon D300 junt amb un objectiu de 300 mm. Tècnicament la foto no té res d’especial complexitat, tret de l’oportunitat del moment per captar-la. Les fotos que són més complexes són les del bitó en vol. Per poder-les fer des de l’observatori, cal estar molt atent a tots els ocells que volen davant teu. A més, cal posar una velocitat alta, enfocar-lo ràpidament quan el veus sortir (el veus només uns segons, si tens l’oportunitat de veure’l) i encertar de ple per a que la foto quedi nítida.
 
Altres fotos destacades d’aquest trimestre. En segon i tercer lloc també cal esmentar les fotos de bitó en vol  (http://www.ornitho.cat/index.php?m_id=54&backlink=skip&mid=24544) també feta per Víctor Cañadas per la raresa de l’espècie i costums amagadissos i la nitidesa de la fotografia. Finalment, en tercer lloc esmentar la foto de Camilo Albert Fernández amb un aligot i una àguila calçada al port de Tarragona pel seu dinamisme i per tractar-se de dues espècies de rapinyaires que comparteixen espai i recursos: (http://www.ornitho.cat/index.php?m_id=54&mid=24140).
 
Enhorabona a aquests dos fotògrafs per la seva habilitat i per mostrar unes fotos tan destacades.
 
Photo Logistics esponsoritza la selecció de fotos d’aquest trimestre /  http://www.photo-logistics.com/wp/

Últimes Notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats