Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Divendres 22 Juny 2018
Un any més, busquem voluntaris per al Delta Birding Festival. Ells i elles són l’ànima del festival, aporten la seva feina desinteressada en favor dels projectes de conservació i viuen experiències úniques, coneixent als cracks ornitològics que ens visiten, fent amics i vivint de primera mà tot el que succeeix al voltant del festival.
 
Organitzem els voluntaris en quatre torns: divendres tarda, dissabte matí, dissabte tarda i diumenge matí. Cada voluntari pot triar un torn o més d’un. Les tasques són diverses, des de donar suport a les carpes de presentacions fins a ajudar en el lliurament d’entrades anticipades, totes elles indispensables perquè el festival funcioni i aconseguim el nostre objectiu: passar-ho bé, fer-ho passar bé i recollir fons pel projecte de conservació. A més, és clar, tots els voluntaris tenen l’entrada gratuïta els tres dies del festival.
 
Si tu també vols formar part d’aquesta gran família que som els voluntaris del DBF, no t’ho pensis i inscriu-te com a voluntari omplint el formulari!

Divendres 22 Juny 2018
Des de la universitat de Huddersfield, Regne Unit, un cop més, ens demanen la col·laboració dels anelladors de l’ICO que vulguin recollir mostres de paràsits dels ocells que capturen durant les sessions d’anellament.

stan interessats en paràsits de qualsevol espècie, principalment en mosques planes, polls, puces i paparres que puguin recollir els anelladors.
 
Els anelladors que hi vulguin col·laborar només cal que ens ho facin saber i rebran recipients amb alcohol per guardar les mostres. Podeu dirigir-vos a l’adreça ico@ornitologia.org

Dimarts 12 Juny 2018

Les dades recollides pel projecte SYLVIA fins ara confirmen que la productivitat de maig de 2018 ha baixat un 33% respecte la mitjana dels 17 anys anteriors!

Encara no es veu clar si això respon al fet que la nidificació enguany és més tardana o si acabarà resultant com una temporada dolenta en general.

Durant el mes de maig, algunes espècies com el tallarol de casquet, el verdum, el tallarol capnegre o el bitxac comú han tingut una productivitat més d'un 100% inferior a la productivitat mitjana dels 17 anys anteriors. Per contra, per a algunes espècies com el trist, la boscarla de canyar, el cargolet, el raspinell o el tord comú s'han obtingut captures de juvenils en quantitats superiors al 30% de la mitjana obtinguda durant els anys anteriors

 


 


Divendres 4 Maig 2018
El passat dimecres 2 de maig es va celebrar l'acte del lliurament dels Premis Crítica «Serra d'Or» de 2018 a l'Espai Endesa de Barcelona.
 
L’Institut Català d’Ornitologia va rebre el Premi Crítica Serra d’Or d’Investigació 2018 en la categoria d’Altres Ciències per Atles dels ocells nidificants de Barcelona.
 
Les obres premiades corresponen a les més destacades publicades el 2017 sense haver-se presentat a concurs; en uns guardons sense dotació econòmica que consisteixen en la proclamació del veredicte i l’entrega d’una ‘serreta’ d’or de solapa, que representa la distinció que atorga la revista ‘Serra d’Or’, de Publicacions de l’Abadia de Montserrat i que es dipositarà a la oficina de l'ICO.

Des d’aquestes línies volem compartir el premi amb tots els participants en alguna de les fases de l’Atles ja que sou els que realment heu aconseguit que aquesta obra tingui el rigor necessari per assolir la fita que representa el premi.
 
Més info aquí.

Divendres 4 Maig 2018
Us convoquem a l'assemblea d'aquest any que tindrà lloc el dissabte 16 de juny a Pinós, el Solsonès, situat al centre geogràfic de Catalunya. 

En l'assemblea d'aquest any es renovaran els càrrecs de vicepresidència, secretari general i vocals. 

Tots els socis esteu convidats a dinar a l'Hostal Pinós, un local emblemàtic, ja que es tracta del restaurant més antic de Catalunya. Us recordem que és imprescindible inscriure's per assistir al dinar.  Els no socis també podeu venir al dinar pagant el preu de 15€. 

A la tarda podrem escoltar les xerrades sobre el seguiment d'ocells al Bages a càrrec del Grup Bages d'anellament.

Trobareu més informació aquí.

Us hi esperem!

Feed RSS de notíciesSeu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa