Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Divendres 9 Març 2018
L’estació d’anellament de Yasmina al Marroc ja  torna a estar activa.
 
Teniu tots els detalls a https://yasminaprimavera.wordpress.com/ 
 
Com veureu, si hi voleu participar us heu de posar en contacte amb l'anellador responsable d'enguany: Marc Illa (marc@illa.cat).
 
Els que pugueu, aprofiteu-ho, el lloc s'ho val!

Divendres 9 Març 2018
L'agència de viatges South Europe Nature, del grup Quoma Travel, i l'ICO hem arribat a un acord per oferir un interessant descompte per als socis de l'ICO en alguns viatges ornitològics. El proper és, ni menys que a Malàisia, on des del 5 al 26 de juliol anirem a cercar l'abundant fauna ornitològica de la regió, tot aprofitant per conèixer la cultura i els habitants del país. Hi haurà guia ornitològic de parla catalana i guies ornitològics locals que ens portaran a llocs d'extraordinària diversitat ornitològica a la selva tropical asiàtica.
 
A més, South Europe farà donació de l'ICO d'una part dels beneficis del viatge per programes de seguiment ornitològic.
 
Consulteu la guia completa del viatge aquí i decidiu-vos ràpid, les places són limitades!

Divendres 9 Març 2018
El nostre company Pere Alzina ha programat diversos cursos de cants d’ocells que podeu consultar al seu blog.
 
https://beyondbarcelona.blogspot.com.es/2016/10/calendari-de-cursos-de-cants-docells-la.html

Divendres 9 Març 2018
El dia 2 de març va començar una nova edició de la campanya d’anellament de primavera als Aiguamolls de l’Empordà que durarà fins al 30 de maig. Les persones que vulguin participar, com a anelladors experts o com a anelladors en formació, cal que es posin en contacte amb l’Oriol Clarabuch (clarabuch@gmail.com).

Dimecres 21 Febrer 2018
El CREAF presenta aquest dijous 22 de febrer a les 19 h a l’ Institut d’Estudis Catalans (c/ del Carme 47, Barcelona) el primer Observatori de Papallones Urbanes de Barcelona que rep el nom de uBMS. L’observatori serà una xarxa col·laborativa de voluntaris i voluntàries que recolliran dades sobre les poblacions de papallones als jardins de les ciutats de Barcelona.
 
Amb aquestes dades les entitats científiques i els ajuntaments podran avaluar i entendre millor la biodiversitat urbana. El desig és poder crear estratègies de gestió que fomentin unes ciutats més verdes i més biodiverses. Per això el projecte compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona.
 
Participar-hi és molt fàcil! uBMS assignarà a cada persona voluntària un jardí o parc proper que haurà de visitar cada quinze dies (de març a finals d’octubre). Durant la visita  haurà d’identificar i comptar les espècies de papallones que observa en un transsecte concret i introduir-ho en un app. És molt fàcil, qualsevol persona amb interès pot fer-ho! El projecte  a més oferirà cursos gratuïts per aprendre a identificar papallones i els participants tindran un espai virtual de diàleg i formació. 
 
Si vols participar entra al web i contacta’ns amb el formulari http://ubms.creaf.cat o escriu a ubms.project@gmail.com
 
Entre tots millorarem la biodiversitat de la nostra ciutat!

Feed RSS de notíciesSeu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa