Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Divendres 9 Març 2018
El nostre company Pere Alzina ha programat diversos cursos de cants d’ocells que podeu consultar al seu blog.
 
https://beyondbarcelona.blogspot.com.es/2016/10/calendari-de-cursos-de-cants-docells-la.html

Dimecres 21 Febrer 2018
El CREAF presenta aquest dijous 22 de febrer a les 19 h a l’ Institut d’Estudis Catalans (c/ del Carme 47, Barcelona) el primer Observatori de Papallones Urbanes de Barcelona que rep el nom de uBMS. L’observatori serà una xarxa col·laborativa de voluntaris i voluntàries que recolliran dades sobre les poblacions de papallones als jardins de les ciutats de Barcelona.
 
Amb aquestes dades les entitats científiques i els ajuntaments podran avaluar i entendre millor la biodiversitat urbana. El desig és poder crear estratègies de gestió que fomentin unes ciutats més verdes i més biodiverses. Per això el projecte compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona.
 
Participar-hi és molt fàcil! uBMS assignarà a cada persona voluntària un jardí o parc proper que haurà de visitar cada quinze dies (de març a finals d’octubre). Durant la visita  haurà d’identificar i comptar les espècies de papallones que observa en un transsecte concret i introduir-ho en un app. És molt fàcil, qualsevol persona amb interès pot fer-ho! El projecte  a més oferirà cursos gratuïts per aprendre a identificar papallones i els participants tindran un espai virtual de diàleg i formació. 
 
Si vols participar entra al web i contacta’ns amb el formulari http://ubms.creaf.cat o escriu a ubms.project@gmail.com
 
Entre tots millorarem la biodiversitat de la nostra ciutat!

Dimecres 21 Febrer 2018
En el darrer volum de la RCO hi ha un treball on es descriu el problema d'un edifici de Tarragona amb balcons de vidre reflectant on hi moren molts ocells. La col·lisió dels ocells amb edificis és un problema global a les ciutats d'arreu del món i per això qualsevol mesura que puguem prendre és important. Coneixes algun edifici on morin regularment ocells? Si tens coneixement d'algun lloc on hi hagin ocells morts amb regularitat, fes-nos-ho saber. Nosaltres en farem un inventari.
 
A l'ICO tenim uns quants paquets de cinta per col·lisions (BirdTape de la American Birding Association) que us podem facilitar gratuïtament si teniu problemes a casa vostra, jardí, finestres o pistes de pàdel. Són útils per fer visibles els vidres als ocells de manera que poden evitar les col·lisions. No serveix per a grans edificis o infraestructures urbanes de grans dimensions. Podeu demanar aquestes cintes gratuïtament a ico@ornitologia.org

Dimecres 21 Febrer 2018
Ha canviat la ubicació de l’Atlas de identificación de las Aves de Aragón de Javier Blasco, el qual a partir d’ara es pot  consultar a http://blascozumeta.com/
 
Per als que no el conegueu, es tracta d’una guia molt completa i útil, especialment per als anelladors, ja que ofereix imatges per identificar edats i sexe de moltes espècies d’ocells.
 
Ara aquest treball s’ha obert  a l’aportació de fotos per completar les espècies que falten o millorar les fotos de baixa qualitat. També a la redacció de treballs amb ocells “no aragonesos”. En aquest enllaç hi trobareu la informació pertinent.
 
Javier Blasco-Zumeta
javier@blascozumeta.com
Atlas Aves de Aragón: http://blascozumeta.com

Dimecres 21 Febrer 2018
Fins al 28 de febrer podeu adquirir la samarreta de l'ICO en promoció 2x1 a la nostra botiga en línia. Compra una samarreta de l'ICO i emporta't una altra completament de franc.
Està disponible en totes les talles des de la XS fins la 5XL i des de només 5€!
La podeu venir a buscar a l'oficina del C/Girona o us l'enviem a casa.
No ho deixeu escapar!

Feed RSS de notíciesSeu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa