Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Dimecres 24 Gener 2018
Els que no rebeu la Revista Catalana d’Ornitologia en paper, podeu consultar el volum 33 (2017) de la Revista Catalana d’Ornitologia on-line.
 
http://www.ornitologia.org/ca/queoferim/divulgacio/publicacions/rco_pdf.html
 
Aquest volum inclou quatre articles i quatre notes curtes. Confiem que sigui del vostre interès..

Dimecres 24 Gener 2018
L'objectiu de les col·leccions zoològiques científiques és tenir exemplars preservats per al seu estudi, ja sigui espècimens complets o algun element de l'animal, com la pell, l'esquelet, algun os, òrgans, teixit, etc. Per a que un espècimen tingui interès des del punt de vista científic i es pugui preservar per a revisions futures, el procés de la seva preparació és fonamental, ja que s'ha d'aconseguir el seu manteniment en un estat òptim el major temps possible. Per això, cal aprendre com es preparen i conserven les mostres biològiques de manera adequada.
 
Dates i horaris del 27 de febrer a l'1 de març, de 9 a 14h i de 15 a 18.30h; 2 de març, de 8.30 a 14.30h
 
Més informació en aquest enllaç.

Dimecres 24 Gener 2018
En aquest enllaç del web del Comitè Avifaunístic Empordanès (CAE):

Podeu trobar un nou document (22M) on es descriu l'estatus i la fenologia dels ocells de l'Empordà.

Dimecres 24 Gener 2018
Des de l'Agència de Salut Pública de Barcelona s'està duent a terme un estudi que té un component important de salut, ja que vol esbrinar els efectes que pot tenir una sensibilització d'al·lèrgens d'aus sobre la salut de les persones.
 
Per a això avaluarem diferents grups de risc en funció del grau d'exposició: investigadors -anelladors, empreses de control de plagues, empreses que retiren-netegen espais amb nius, serveis de neteja, parcs i jardins i un grup control.
 
Està demostrat que les exposicions als al·lèrgens i una sensibilització dels mateixos poden ocasionar, en funció de la persona, diferents afectacions respiratòries: hipersensibilitat pulmonar, pèrdua de capacitat pulmonar, etc, de manera que tenir un coneixement d'aquest aspecte ens pot donar eines per reduir els riscos derivats d'una exposició continuada a causa d'una activitat laboral.
 
L'estudi es fa en col·laboració amb l'Hospital de la Vall Hebron, amb el servei de Pneumologia que és referent a nivell europeu en aquest tipus d'estudis, i es tracta d'una enquesta, una analítica de sang en què no cal anar en dejú i unes proves de funció respiratòria; es triga aproximadament 1.30 h hora en total, i normalment tenim dos torns a les 9.00 i a les 14.00 h.
 
Considerem important la participació de cara a millorar el coneixement de les malalties que poden afectar diferents sectors en un ambient laboral, i a millorar també les condicions de seguretat i protecció si fos necessari.
 
Les proves són personals i es lliurarà un informe personal a cada persona, a part al final de l'estudi es publicaran els resultats globals.
 
Cal destacar que en cas que es trobi algun treballador-persona afectat aquest tindria un seguiment individual i personalitzat de l'equip mèdic de l'Hospital Vall Hebron.
 
Els interessats podeu contactar amb Tomás Montalvo: tmontal@aspb.cat

Dimecres 24 Gener 2018
Us informem de la celebració del primer simpòsium internacional «Wild birds and zoonotic emerging diseases: Contribution of Eco-epidemiology in the framework of the one health concept”  els dies 13 i 14 de març de 2018 a la Facultat de Ciències de Rabat, Marroc. Us podeu registrar en línia a: https://goo.gl/forms/tIBygR3KeircEl1K2
 
Per a qualsevol consulta, podeu contactar amb el secretari del simposi a l'adreça de correu: wbzed.symposium@gmail.com
 
Més informació a: https://www.africanbirdclub.org/news/1st-symposium-wild-birds-and-emerging-zoonotic-diseases

Feed RSS de notíciesSeu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa