Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Dijous 22 Març 2018
Es tracta d’un nou mòdul d'ornitho.cat, gràcies al qual a partir d’ara si trobeu un animal mort o ferit ho podeu enregistrar fàcilment al web o l'app Naturalist. Només cal que cliqueu a la casella "Animal mort o ferit" en el cas del web, o a la icona "Mortalitat/lesions" en el cas de l'app (al pas següent s'obrirà un formulari específic on poden indicar la causa exacte de la mort/lesió i altra informació rellevant).

També podeu assignar la causa de la mort a dades que ja teníeu entrades. Us animem molt a que ho feu, ja que això facilitarà molt l'ús i anàlisis d'aquesta informació. De fet, estem treballant amb el Departmanet de Territori i Sostenibilitat i el cos d'Agents Rurals per donar el màxim ús a aquestes dades.

Cal tenir present que hores d'ara ja hi ha més de 5.000 observacions d'ornitho.cat que fan referència a animals trobats morts. La majoria són de mamífers (2.388) i ocells (2.489), però també n'hi ha de la resta de grups taxonòmics (857).

Dijous 22 Març 2018
Aquesta temporada de cria es farà un cens de rapinyaires rupícoles (trencalòs, voltor comú i negre, cuabarrada, aufrany, falco peregrí i daurada)  coordinat per el Servei de Fauna i Flora del Departament de Territori i Sostenibilitat pel que fa a Catalunya  i per SEO-BirdLife per a tot l’Estat. Tots aquells que vulgueu col·laborar aportant dades, agrairíem que les incorporéssiu directament a Ornitho.cat, amb la màxima precisió possible, però preferiblement com a dades ocultes per motius de protecció, i així es podran integrar també fàcilment a l’atles de nidificants.

Dijous 22 Març 2018
El Parc Natural informa de la publicació de l’informe del cens hivernal d’ocells aquàtics al delta de l’Ebre 2015.
 
Us  el podeu descarregar des d’aquest enllaç: Publisher-cens-hiv-2015web.pdf

Divendres 9 Març 2018
Aquest any 2018 veurà el naixement del 1r Congrés d'Ornitologia de les Terres de Parla Catalana (COTPC), que té la finalitat de presentar la feina que els diferents investigadors, grups ornitològics i entitats estan fent arreu d'aquest territori que abasta zones amb força lligams culturals i lingüístics, a més d'una ubicació geogràfica de gran interès per a l'estudi dels ocells.
 
El lema del COTPC en aquest primer any és "L'ornitologia a casa nostra: què s'està fent al territori?", reflectint la voluntat de fer un primer recull exhaustiu o síntesi dels treballs en curs en tot l'àmbit de les terres de parla catalana.
 
En aquesta primera edició, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona posa a disposició del congrés les seves instal·lacions per les xerrades, presentació de pòsters, tallers i, en definitiva, per proporcionar la infraestructura per al bon desenvolupament de l'esdeveniment, a més d'aportar el coneixement i l'experiència en l'organització de congressos científics.
 
El COTPC tindrà lloc els dies 12, 13 i 14 d'octubre de 2018 al Museu de Ciències Naturals de Barcelona i estarà organitzat per l'ICO, el Centre d'Estudis de la Neu i de la Muntanya d'Andorra (CENMA), el Grup Balear d'ornitologia (GOB), La Societat Ornitològica de Menorca (SOM), el Grup AU i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona. 
 
La inscripció és oberta a tothom, podeu fer-la al web http://www.cotpc2018.org

Divendres 9 Març 2018
L’estació d’anellament de Yasmina al Marroc ja  torna a estar activa.
 
Teniu tots els detalls a https://yasminaprimavera.wordpress.com/ 
 
Com veureu, si hi voleu participar us heu de posar en contacte amb l'anellador responsable d'enguany: Marc Illa (marc@illa.cat).
 
Els que pugueu, aprofiteu-ho, el lloc s'ho val!

Feed RSS de notíciesSeu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa