Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Divendres 22 Desembre 2023
S’acaba de publicar el número 60 de l’Abellerol, hivern 2023-24, el qual, de moment, fins que no es faci la tramesa, es pot consultar en línia.

Inclou un article sobre els resultats d’un estudi internacional sobre la migració del ballester realitzat entre 2012-2019, un reportatge sobre l’ornitòloga Audrey Baker a més de les seccions habituals de novetats ornitològiques, obituaris, i novetats bibliogràfiques.

Esperem que sigui del vostre interès!
 

Divendres 22 Desembre 2023
Hem actualitzat el Servidor d'Informació Ornitològica de Catalunya (SIOC), el portal de difusió de la informació recollida pels diferents projectes de seguiment de l'ICO. Des d'aquest portal podeu accedir a la informació referent als ocells de Catalunya i sobretot d'aquella derivada dels nostres projectes de seguiment. La consulta en aquest web és molt senzilla, només heu de seleccionar un dels ocells de la llista per obtenir tota la informació de la qual disposem d'aquesta espècie.

La renovació del web ha comportat un redisseny de tot el web, adaptant-lo als dispositius electrònics com mòbils i tauletes. També s'ha actualitzat la informació referent a legislació i directives. S'han revisat tots els enllaços acústics a xeno-canto per confirmar que funcionen correctament. El contingut del web és el mateix, però s'han afegit gràfiques interactives per consultar els resultats del projecte SOCC i també s'ha afegit informació del portal Ornitho. 

A partir d'ara el portal del SIOC anirà rebent actualitzacions més constants i a poc a poc s'hi anirà afegint la informació que obtenim dels de nous projectes de seguiment que s'estan duent a terme. Visita www.sioc.cat



 

Divendres 22 Desembre 2023
 L'ICO us desitja que passeu unes molt bones festes envoltats de les persones que estimeu i sobretot de molts ocells!

Durant les festes farem vacances i, per tant, trobareu les oficines tècnica i d'anellament tancades del 25 de desembre al 7 de gener.

Esperem que el 2024 porti pau i respecte envers la natura.


 

Divendres 22 Desembre 2023
El passat 1 de desembre va acabar la campanya d’anellament d’ocells per a l’estudi de la migració post-nupcial a Mas Rabassers, al Parc Natural de Cap de Creus. Des del 24 d’agost s'han anellat un total de 6.776 ocells de 54 espècies diferents. Les espècies més anellades han estat el tallarol de casquet (2.653), el pit-roig (1.526), el tallarol capnegre (944), la cotxa fumada (253), el mastegatatxes (237), el mosquiter comú (172), l'estornell comú (145), el tord (117) i el mosquiter de passa (100). D’espècies poc comunes destaquen les captures d'un pinsà carminat, un papamosques de collar, 2 tallarols xerraires, un mosquiter xiulaire, 11 escorxadors i una merla de pit blanc. En tota la campanya només s’ha capturat un ocell amb anella estrangera que era un tallarol de casquet amb remitent de França. Durant el mes de setembre, la majoria d’ocells eren migradors transsaharians i es van poder anellar 27 piules dels arbres, 32 bitxacs rogencs, 79 cotxes cua-roges, 28 còlits grisos, 36 tallarols grossos, 4 tallarols emmascarats, 16 tallaretes comunes, 61 tallarols de garriga i 6 papamosques grisos, a part dels 237 mastegatatxes i 100 mosquiters de passa. El risc d’incendi i les altes temperatures del mes d’agost no van permetre començar la campanya abans i, l’única tramuntanada de tota la campanya l’hem tingut a finals de novembre, un fet poc habitual a la zona, on els vents hi acostumen a ser més freqüents.

Podeu veure l’evolució de les captures a l’aplicació:  http://apps.ornitologia.org/anella/migra

Divendres 22 Desembre 2023
Els permisos especials que afecten espècies sensibles o molt sensibles o l'ús de marques especials cal renovar-los cada any.

Per això, cal enviar la documentació següent:

1. Formulari de petició que trobareu disponible aquí.
 2. Memòria de resultats de 2023. No cal que sigui un document extens, però cal que inclogui un resum de la feina feta i els resultats més rellevants obtinguts. En el cas que la memòria sigui llarga, s’aconsella enviar un document-resum (màxim dos fulls) per a la seva tramitació via electrònica. Els documents molt extensos no els podem tramitar a través de format electrònic. 

Tots aquells anelladors individuals que tingueu més d’un projecte, poden integrar-los dins d’una mateixa petició. No cal fer peticions individuals per espècies.

D’altra banda, cal recordar que és necessari un permís especial per a l’anellament d’espècies exòtiques invasores.

Feed RSS de notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats