Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Dilluns 12 Febrer 2018
El CREAF posa en marxa una iniciativa de participació ciutadana per recollir imatges dels boscos afectats per processionària, ventades, nevades o sequera. Així, els investigadors podran saber quin és l’estat de salut dels boscos de Catalunya i com pot afectar la fauna i flora que hi habita. A més, gràcies a aquestes dades també podran fer prediccions de quin serà el seu futur amb el canvi climàtic.

Sou al bosc observant aus o fent anellaments i us adoneu que la processionària ha fet bosses als arbres i se n’està menjant les fulles? O que estan afectats per la sequera? Feu-ne una foto, pugeu-la a https://app.alertaforestal.com i valoreu el grau d’afectació—de baix fins a molt alt—.
 
Junts serem els vigilants del bosc!
 
Per a més informació podeu consultar la pàgina del projecte www.alertaforestal.com o posar-vos en contacte amb els seus coordinadors: anabel@creaf.uab.cat.

Dilluns 12 Febrer 2018
Tremp (Pallars Jussà) els dies 9, 10 i 11 de març de 2018

Torna el punt de trobada dels fotògrafs de natura, el lloc on reivindicar el nostre paper en la presa de consciència, on parlar i escoltar per inspirar-nos, on formar-nos i reflexionar. A finals de 2016 vàrem fer el primer PHOTO TERRA, va ser tot un repte, però creiem que entre tots vàrem crear l’espai que els fotògrafs de natura necessitàvem. Ho vàrem fer conjuntament l’Ajuntament de Tremp, AEFONA i Photo Logistics. Ho tornarem a provar aquest mes de març. De nou hi haurà tallers amb algunes de les indicacions que ens vàreu donar llavors, hi haurà accions de formació, xerrades, projeccions i espais per la reflexió.
Més informació: http://www.photo-logistics.com/ca/torna-photo-terra-2018/

Dilluns 12 Febrer 2018
Com ja va sent habitual en els darrers anys, la SOM (Societat Ornitològica de Menorca) organitza una campanya d’anellament durant la migració primaveral, emmarcada al projecte internacional Piccole Isole. El lloc on es durà a terme serà, com sempre, l’illa de l’Aire, una estació que està operativa a la primavera des de l’any 1993. Les dates de la campanya seran des del 26 de març fins al 13 de maig.

Aquesta campanya comptarà amb la presència d’un anellador expert, que és el responsable de l’estació, dels anellaments i de tota la feina que es desenvolupa al voltant d’aquesta campanya.

La SOM ofereix la possibilitat de participar com a voluntari en aquestes campanyes. El calendari per apuntar-se ja està obert i queden poques places disponibles. Podeu demanar més informació o aclariments al telèfon 649 86 86 95 (Santi Catchot) o per correu electrònic  a l’adreça: scatchot@gmail

Dimecres 24 Gener 2018
Ja s’ha acabat el termini per al lliurament del balanç d’anellament de 2017 i per a la renovació dels permisos.

Tots aquells que encara no l’hagueu lliurat, us preguem que us poseu en contacte de forma urgent amb l’Oriol Baltà (info@ornitologia.org).

A més, tots aquells que vulgueu demanar algun permís especial d’anellament, també cal que ho feu el més aviat possible. No es garanteix la tramitació de les peticions que arribin més tard del 26 de gener.

Dimecres 24 Gener 2018
El cap de setmana del 27 i el 28 de gener, farem el cens d'hivern d'Ocells dels Jardins. Tens almenys 30 minuts per ajudar-nos a estudiar els ocells del nostre entorn més proper?
 
Ocells dels Jardins és un projecte de recerca sobre les poblacions dels ocells urbans en jardins particulars o públics i serveix per saber quins factors afecten la seva supervivència en aquest entorn que, malgrat ser artificial, forma part tant de la vida dels ocells com de nosaltres mateixos.
 
En el Cens d'Hivern només cal comptar els ocells del teu jardí durant una estona en qualsevol moment durant el cap de setmana. És fàcil, divertit i apropiat per principiants, experts, fotògrafs o aficionats a gaudir dels ocells en menjadores. Si ja hi participes, pots animar amics i coneguts a que també hi col·laborin per contribuir, entre tots, a saber com afronten l'hivern els ocells urbans. 
 
Entra i participa des de www.ocellsdelsjardins.cat i al final del cap de setmana també podràs consultar en temps real quins ocells s’han observat als jardins de Catalunya. T’hi esperem!

Feed RSS de notíciesSeu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa