Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Divendres 10 Maig 2019
L’associació Picampall organitza la “Primera riuada de moixons de les Terres de l’Ebre” amb l’objectiu de mobilitzar les persones de dins i fora el territori que tinguin interès en els ocells. L’activitat consistirà en una jornada cooperativa per comptabilitzar el major nombre d’espècies d’ocells a les Terres de l’Ebre i tindrà lloc el cap de setmana de l’11 de maig.

Amb les dades recollides aportaran informació sobre les espècies en aquest període de migració als projectes de ciència ciutadana de l’ICO i faran una trobada de persones entusiastes de l’ornitologia per posar en comú les seves inquietuds.

Més informació i inscripcions: www.picampall.cat

Divendres 10 Maig 2019
L’Institut d’Estudis Catalans ha atorgat el premi Prat de la Riba 2019, que forma part dels Premis Sant Jordi, a l’Atles dels ocells nidificants de Barcelona, impulsat per l’ICO, la Universitat de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Barcelona Zoo. L’acte de lliurament va tenir lloc el passat 30 d’abril a les 12 del migdia a la Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans i va estar presidit per Joandomènec Ros, president de l’IEC, i Jordi Puigneró, conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, acompanyats de la resta del consell de govern de l’IEC. Els Premis Sant Jordi tenen una llarga tradició històrica i contribueixen a assolir la finalitat de l’IEC de promoure l’alta investigació científica, principalment la de tots els elements de la cultura catalana. Podeu consultar la relació dels treballs premiats en aquest enllaç.

Divendres 10 Maig 2019
Estem buscant una persona per sol·licitar una beca predoctoral FI de la Generalitat de Catalunya (data prevista de la convocatòria setembre de 2019), per a desenvolupar la tesi doctoral en el nostre equip de recerca. El nostre grup treballa fonamentalment en l'ecologia i la conservació de les aus marines; pots veure les nostres línies de recerca i les contribucions científiques del grup en la pàgina www.gonzalez-solis.com.
 
Si estàs interessat/da, has acabat o acabaràs els teus estudis de màster entre l'1 de gener de 2017 i al 31 de desembre de 2019, i tens un expedient de grau superior a 7,5, si us plau, envia’ns un correu electrònic amb el teu CV i expedient acadèmic i explicant les teves motivacions per realitzar aquest doctorat abans del 10 de maig de 2019 a jgsolis@ub.edu.

L'objectiu principal d'aquest doctorat és estudiar la contaminació per microplàstics en aus marines de la Mediterrània i la possible transferència de contaminants dels plàstics a les aus.

Divendres 10 Maig 2019
En el marc del programa de vigilància del virus del Nil Occidental que coordina el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) s’agrairia la col·laboració en la vigilància passiva en aus. Per tal d’incrementar aquesta vigilància és necessari que totes aquelles aus rapinyaires o passeriformes que hagin mort en les darreres 24-48 hores (que no estiguin amb un alt grau de descomposició) a Catalunya amb l’excepció de les comarques del Pirineu i pre-Pirineu i durant el període d’activitat de mosquits (de maig a novembre) es procedeixi a trucar als agents Rurals per a la seva recollida (93 561 70 00) i posterior anàlisis pel virus del Nil Occidental al IRTA-CReSA.

Dimarts 16 Abril 2019
La propera assemblea general de socis tindrà lloc a l'Estació Biològica de Fontmartina el dissabte 8 de juny.

Porperament donarem més detalls de l'ordre del dia i del programa d'activitats. 

Feed RSS de notíciesSeu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats