Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies
Dijous 20 Desembre 2018
Els permisos especials que afecten espècies sensibles o molt sensibles o l'ús de marques especials cal renovar-los cada any.

 Per això, cal enviar la documentació següent:

1. Formulari de petició que trobareu disponible aquí.
 
2. Memòria de resultats de 2018. No cal que sigui un document extens, però cal que inclogui un resum de la feina feta i els resultats més rellevants obtinguts.

Dijous 20 Desembre 2018
Per anellar en altres comunitats autònomes cal enviar el formulari de petició, disponible a:

http://www.ornitologia.org/ca/quefem/anellament/normativa_anellament.html
 
A més, cal enviar un petit informe del projecte que voleu dur a terme i que ha d'incloure els apartats següents: títol, responsable del projecte i col·laboradors, dades personals   del responsable i dels col·laboradors (nom, cognoms, dni, adreça, tf i email), localitats de l'estudi, material i mètodes, terminis (anys i duració del projecte) i objectius. No cal que sigui un informe molt extens (màxim 2-3 fulls).

 En el cas de les renovacions, cal adjuntar també un petit informe amb els resultats de 2018.

Dijous 20 Desembre 2018
Ja podeu consultar el volum 34 (2018) de la Revista Catalana d’Ornitologia on-line.
 
http://www.ornitologia.org/ca/queoferim/divulgacio/publicacions/rco_pdf.html
 
També podeu consultar el número 56 de l’Abellerol (hivern 2018-2019): http://www.ornitologia.org/ca/queoferim/divulgacio/publicacions/abellerol_pdf.html

L’enviament de les publicacions en paper per a els socis que les hagin sol·licitat, es farà durant la primera setmana de gener.

Dijous 20 Desembre 2018
La primavera de 2015 vam començar el treball de camp del Nou Atles dels ocells nidificants, que acaba aquest hivern de 2018-2019 després de 4 anys complets. Aquesta és l'última oportunitat per trobar les espècies que nidifiquen durant l'hivern.
 
Alguns rapinyaires nocturns, com el duc i el gamarús, defensen els seus territoris sobretot durant la tardor i l'hivern, i ara és el millor moment per detectar-ne els territoris. També són algunes de les espècies per les quals encara cal un esforç addicional per trobar-les a quadrats on no s'han detectat.
 
Per això us animem a consultar el següent mapa, que mostra a quins quadrats 10x10 km es va detectar gamarús o duc a l'atles anterior i encara no l'hem trobar al Nou Atles. Escolliu els quadrats que més us motivin i visiteu-los entre ara i febrer per detectar aquestes espècies. Ens podeu comunicar quins quadrats teniu intenció de visitar a atles@ornitologia.org per tal de millorar la cobertura entre tots.
 
https://goo.gl/KiMCgn
 
Només falta aquesta última empenta per completar els mapes de distribució del Nou Atles!
 
Moltes gràcies a tots per la vostra col·laboració!

Dijous 20 Desembre 2018
El Centre de Monitoratge de la Biodiversitat de Muntanyes Mediterrànies (CMBMM) us anima a participar en el Cens global de rapinyaires nocturnes al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.
 
Aquest cens, és oberta a totes aquelles persones interessades en la biodiversitat, les aus rapinyaires, la natura, la conservació i el coneixement dels espais naturals i del seu entorn.
 
Es realitzarà en dues àrees del Parc Natural de Sant Llorenç: el vessant est i la serra de l’Obac, en tres jornades per a cada àrea, al capvespre (entre 1 hora abans i 1 hora després de fer-se fosc) i amb grups de voluntaris.
  • Primera jornada: dissabtes 8 i 15 de desembre.
  • Segona jornada: dissabtes 12 i 19 de gener.
  • Tercera jornada: dissabtes 9 i 16 de febrer. 
Per a més informació i inscripcions: www.ub.edu/biologiaconservacio/

Feed RSS de notíciesSeu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa