Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies
Dijous 26 Juliol 2018
Al Parc Natural del delta de l’Ebre cada any hi realitzem la campanya d’anellament de tardor més important de Catalunya que cobreix tot el pas migratori des del 4 d’agost fins a l’1 de desembre a l’estació de Canal Vell. Operativa des de l’any 1992 ja s’hi han anellat prop de 145.000 ocells de més de 130 espècies.

En aquesta campanya s’accepten anelladors auxiliars o en formació els quals hauran de pagar 10 euros diaris d'allotjament en cas d'ús de les instal·lacions (cuina i pernoctació). Si no es fa ús de les instal·lacions, l'estada és gratuïta.

Per a més informació i per apuntar-vos, cal que us poseu en contacte amb Raül Aymí a l'adreça: ico@ornitologia.org o al telèfon 93 458 78 93.

Dijous 26 Juliol 2018
Hem obert un nou apartat al web de l’ICO anomenat viatges ornitològics. Aquí trobareu tota la informació sobre els viatges organitzats arreu del món que organitzem juntament amb l’agència de viatges South Europe Nature. Aquests viatges us portaran per diferents indrets del món, sempre amb un guia expert de l’ICO i en ocasions amb guies locals i amb l’experiència i qualitat que aporten South Europe Nature.

Vam engegar els viatges ornitològics al febrer d’aquest any amb el viatge pels oasis pre-saharians del Marroc, que va resultar tot un èxit en cobrir totes les places en poc temps. Ara ja hi ha programat un viatge a Israel al desembre d’aquest any. I esperem programar-ne un parell més de cara a l’any que ve.

Amb aquesta iniciativa pretenem donar un servei més als nostres socis i a totes aquelles persones interessades en l’ornitologia, perquè puguin descobrir nous ocells més enllà de les nostres fronteres.

Dijous 26 Juliol 2018
Del 10 al 31 d’agost tanquem l’oficina d’anellament per vacances. Tots aquells que necessiteu anelles o qualsevol consulta, us preguem que ens contacteu abans o després d’aquest període. Moltes gràcies i bones vacances igualment!

Dijous 26 Juliol 2018
Tots aquells anelladors que tingueu mostres de plomes o paràsits, us preguem que ens ho feu saber a l’adreça: ico@ornitologia.org

Encara sou a temps de recollir més mostres. Recordeu que interessen plomes de joves de l’any (nascuts a la zona) de les spp següents: A.scirpaceus, E.rubecula, M.striata, P.ochruros, P.collybita. S.rubicola, S.atricapilla, S.borin i S.communis. Només cal agafar una secundària (la més interna) de cada ocell.

Dijous 26 Juliol 2018
L’Equip de Seguimiento de Procesos Naturales de la Estación Biológica de Doñana organitza, com cada any per aquestes dates, la campanya d'anellament de passeriformes durant la migració postnupcial a l'Estació d'anellament de Manecorro (Parc Nacional de Doñana) entre l'1 de setembre i el 15 de novembre.
 
Per a la realització de la campanya es demana la col·laboració de persones que posseeixin algunes nocions d'anellament científic, o anelladors en formació i que vulguin participar com a col·laboradors. De la mateixa manera, són benvinguts anelladors experts que vulguin aprofundir en els seus coneixements.
 
Els períodes de participació han de ser de, com a mínim, deu dies, tot i que períodes superiors són de major utilitat tant per als col·laboradors com per a l'organització de la campanya. Als participants se'ls facilitarà l'allotjament gratuït al Rocío, distant només 1 km. de l'estació d'anellament. Les xarxes romandran obertes des de l'alba fins al capvespre, establint torns de treball depenent del nombre de col·laboradors i del desenvolupament de l'activitat.
Els interessats en participar en aquesta campanya poden trobar més informació i el formulari de participació a http://www.ebd.csic.es/documents/469626/0/formularioe.pdf/b7d3e16a-1842-475f-8bcc-330163313d1d 
 
Adreça de contacte: José Luis Arroyo Matos, Equipo de Seguimiento de Procesos Naturales,ICTS-Reserva Biológica de Doñana, Estación Biológica de Doñana (CSIC),Telf. +34 954466700 ext. 1076
e-mail: joseluis@ebd.csic.es / joseluisam70@gmail.com

Feed RSS de notíciesSeu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa