Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies
Divendres 22 Desembre 2023

L'entrada del 2024 ens porta l'arribada del concurs més ocellaire: la cursa Ornitho-Swarovski!

A més aquest any estem d'enhorabona perquè fa 10 anys que col·laborem amb Swarovski i amb Oryx per oferir-vos aquest sorteig.

La mecànica per participar és l'habitual:
  • Cada llista completa és una oportunitat per participar en la cursa.
  • Només es comptarà una llista per persona i per dia
  • Perquè les llistes siguin vàlides han de durar un mínim de 30 minuts i estar fetes a Catalunya o Andorra
  • Les llistes s'han d'entrar a Ornitho.cat, Ornitho.ad o bé a l'app Naturalist

Dates

La cursa comença el dia 1 de gener i finalitza el 20 de setembre de 2024. El sorteig del guanyador absolut es farà durant el cap de setmana del 21 de setembre.

Sorteig

Les llistes entrades entre el primer i el darrer dia de cada mes, optaran al premi mensual. El premi mensual es comunicarà el dia 10 del mes següent mitjançant Ornitho, les xarxes socials de l'ICO i a l'interessat. Cada un dels guanyadors mensuals optaran a guanyar el premi absolut.

Premi
Així que ja podeu començar a esmolar els prismàtics i telescopis, calceu-vos les vostres millors botes i comenceu a comptar els ocells del vostre voltant.

Molt bona sort a tothom!

Patrocinen

  
 

Divendres 22 Desembre 2023
Per anellar en altres comunitats autònomes cal enviar el formulari de petició, disponible a:

http://www.ornitologia.org/ca/quefem/anellament/normativa_anellament.html

A més, cal enviar un petit informe del projecte que voleu dur a terme i que ha d'incloure els apartats següents: títol, responsable del projecte i col·laboradors, dades personals   del responsable i dels col·laboradors (nom, cognoms, dni, adreça, tf i email), localitats de l'estudi, material i mètodes, terminis (anys i duració del projecte) i objectius. No cal que sigui un informe molt extens (màxim 2-3 fulls).
En el cas de les renovacions, cal adjuntar també un petit informe amb els resultats de 2023.

Divendres 22 Desembre 2023
S’acaba de publicar el número 60 de l’Abellerol, hivern 2023-24, el qual, de moment, fins que no es faci la tramesa, es pot consultar en línia.

Inclou un article sobre els resultats d’un estudi internacional sobre la migració del ballester realitzat entre 2012-2019, un reportatge sobre l’ornitòloga Audrey Baker a més de les seccions habituals de novetats ornitològiques, obituaris, i novetats bibliogràfiques.

Esperem que sigui del vostre interès!
 

Divendres 22 Desembre 2023
Hem actualitzat el Servidor d'Informació Ornitològica de Catalunya (SIOC), el portal de difusió de la informació recollida pels diferents projectes de seguiment de l'ICO. Des d'aquest portal podeu accedir a la informació referent als ocells de Catalunya i sobretot d'aquella derivada dels nostres projectes de seguiment. La consulta en aquest web és molt senzilla, només heu de seleccionar un dels ocells de la llista per obtenir tota la informació de la qual disposem d'aquesta espècie.

La renovació del web ha comportat un redisseny de tot el web, adaptant-lo als dispositius electrònics com mòbils i tauletes. També s'ha actualitzat la informació referent a legislació i directives. S'han revisat tots els enllaços acústics a xeno-canto per confirmar que funcionen correctament. El contingut del web és el mateix, però s'han afegit gràfiques interactives per consultar els resultats del projecte SOCC i també s'ha afegit informació del portal Ornitho. 

A partir d'ara el portal del SIOC anirà rebent actualitzacions més constants i a poc a poc s'hi anirà afegint la informació que obtenim dels de nous projectes de seguiment que s'estan duent a terme. Visita www.sioc.cat



 

Divendres 22 Desembre 2023
 L'ICO us desitja que passeu unes molt bones festes envoltats de les persones que estimeu i sobretot de molts ocells!

Durant les festes farem vacances i, per tant, trobareu les oficines tècnica i d'anellament tancades del 25 de desembre al 7 de gener.

Esperem que el 2024 porti pau i respecte envers la natura.


 

Feed RSS de notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats