Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies
Dilluns 4 Febrer 2019
La Societat Ornitològica de Menorca (SOM) i l’ICO han posat en marxa una campanya pilot d’anellament a l’illa de l’Aire durant l’hivern. Aquesta campanya durarà 25 dies (des del 14 de gener fins al 17 de febrer) i té com a objectiu conèixer millor la fenologia migratòria d’algunes espècies cinegètiques com els tords. Podeu trobar més informació a: https://illadelaire.wordpress.com/

Dilluns 4 Febrer 2019
OrnithoLlistes és el visor d'ornitho.cat dedicat a posar en valor la informació recollida en forma de llistes completes.

El visor té tres apartats principals, tots ells actualitzats cada dia amb la darrera informació disponible a ornitho.cat. A la part superior es mostren les estadístiques generals del projecte relatives al nombre d'espècies observades, llistes completes enviades i observadors actius. Tot seguit, hi ha una àmplia secció on es mostra la informació relativa a cada espècie (hi ha un desplegable que permet seleccionar l'espècie d'interès) i, a la dreta, una altra secció dedicada a estadístiques de participació.

Més informació
 

Dilluns 4 Febrer 2019
Com cada any, la cursa Ornitho-Swarovski fomenta la participació a ornitho.cat i la recollida de llistes completes.

L'edició d'enguany està plena de novetats!

Per participar només cal enviar llistes completes a ornitho.cat entre l'1 de febrer de 2019 i el 21 de setembre de 2019 (el dissabte del DBF2019).

Més informació

Divendres 21 Desembre 2018
Aquest dissabte té lloc la darrera sessió dels nostres cursos d'aquest 2018. En total hem organitzat 17 cursos i 16 sortides ocupant un total de 567 hores. S'han ocupat 432 places en les nostres activitats amb 246 participants únics. Per sort, la diferència de participació entre homes i dones es va reduint i ja es troben a nivells similars. Hem repartit les nostres activitats per tot el territori, intentant abastar tots els racons, des de la Vall d'Aran fins al Delta de l'Ebre, des del Pantà d'Utxesa fins als Aiguamolls de l'Empordà.

A més, aquest any ens hem estrenat en els viatges ornitològics fora de Catalunya. Hem organitzat dos viatges: el primer durant la setmana santa al Marroc, que va exhaurir les places en la primera setmana de posar-lo a la venda i el segon a Israel realitzat durant el pont de la Puríssima d'aquest desembre. Ambdós han sigut un èxit i ja estem treballant en l'organització de propers viatges a Romania i Geòrgia. 

D'altra banda, no podem deixar d'esmentar totes les col·laboracions de l'ICO durant aquest 2018: els socis del Zoo de Barcelona van tenir l'oportunitat de participar en el cens d'hivern d'Ocells dels Jardins al mateix Zoo en unes jornades coorganitzades per les dues entitats. A més també va participar en el Bioblitz i en la Piuladissa dels ocells organitzats pel Museu de Ciències Naturals de Barcelona. 

Marina Cuito
Unitat de Divulgació i Formació
Institut Català d'Ornitologia
www.ornitologia.org

Dijous 20 Desembre 2018

Feed RSS de notíciesSeu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa