Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies
Dijous 22 Març 2018
Enguany l’assemblea general de l’ICO tindrà lloc durant la segona quinzena de juny. Com cada any, en aquesta ocasió també mirarem de confeccionar un programa d’actes que sigui atractiu i que promogui l’assistència i participació dels socis. En breu trobareu més informació al web.

A més, a l’assemblea d’enguany, i segons estipulen els Estatuts, s’ha de renovar una part dels vocals de la Junta Directa, així com el vicepresident i el secretari general. Per aquest motiu, s’ha obert un termini per a la presentació de candidats als càrrecs vacants que finalitzarà el proper dia 12 d’abril. Les candidatures s’han de fer arribar per escrit al Secretari General (Marc Illa) i han d’incloure una breu presentació, així com la indicació expressa del càrrec al que s’opta i de la motivació i objectius de la candidatura. La presentació no pot estendre’s més enllà de dos fulls DIN-A4. Un cop el Secretari General hagi certificat que totes les candidatures presenten tots els requisits necessaris per a ser elegibles i, en la mateixa tramesa en què es convoqui l’Assemblea General, es donaran a conèixer totes les candidatures que s’hagin rebut i els seus respectius fulls de presentació.

Dijous 22 Març 2018
El Congrés d'Ornitologia de les Terres de Parla Catalana incorpora, com a organitzadors, els companys del Groupe Ornithologique du Roussillon, a la Catalunya Nord, i la Societat Valenciana d'Ornitologia. Totes dues entitats s'involucren en el congrés com a organitzadors, és a dir, participaran de les decisions de l'organització i del comitè científic, a més de fer difusió del Congrés entre els seus socis.
 
El GOR és una entitat molt activa a la Catalunya Nord que realitza activitats d'estudi dels ocells i de divulgació entre els aficionats a l'ornitologia amb sortides, cursos i activitats diverses. Com a exemple d'això, els dies 6 i 7 d'abril, el GOR organitza un cap de setmana ornitològic a la població d'Alenyà (https://maps.google.com/maps?hl=ca&q=Alenya%2C%2066)  on podeu gaudir de sortides i xerrades d'ornitologia. Seguiu-los a Facebook per veure totes les seves activitats.
 
Per al COTPC, el País Valencià té representant des dels seus inicis amb el Grup AU, que opera principalment a Castelló, i ara s'hi incorpora la Societat Valenciana d'Ornitologia, entitat força dinàmica que abasta tota la comunitat i que podeu seguir a Facebook per veure les seves activitats. La SVO participarà com a organitzador al Congrés i presentarà ponències sobre l'estat dels treballs ornitològics de l'entitat i promourà la participació dels seus associats.
 
Des de l'ICO, donem una càlida benvinguda a totes dues entitats!

Dijous 22 Març 2018
Es tracta d’un nou mòdul d'ornitho.cat, gràcies al qual a partir d’ara si trobeu un animal mort o ferit ho podeu enregistrar fàcilment al web o l'app Naturalist. Només cal que cliqueu a la casella "Animal mort o ferit" en el cas del web, o a la icona "Mortalitat/lesions" en el cas de l'app (al pas següent s'obrirà un formulari específic on poden indicar la causa exacte de la mort/lesió i altra informació rellevant).

També podeu assignar la causa de la mort a dades que ja teníeu entrades. Us animem molt a que ho feu, ja que això facilitarà molt l'ús i anàlisis d'aquesta informació. De fet, estem treballant amb el Departmanet de Territori i Sostenibilitat i el cos d'Agents Rurals per donar el màxim ús a aquestes dades.

Cal tenir present que hores d'ara ja hi ha més de 5.000 observacions d'ornitho.cat que fan referència a animals trobats morts. La majoria són de mamífers (2.388) i ocells (2.489), però també n'hi ha de la resta de grups taxonòmics (857).

Dijous 22 Març 2018
El dia 2 de març va començar una nova edició de la campanya d’anellament de primavera als Aiguamolls de l’Empordà que durarà fins al 30 de maig. Les persones que vulguin participar, com a anelladors experts o com a anelladors en formació, cal que es posin en contacte amb l’Oriol Clarabuch (clarabuch@gmail.com).

Podeu veure l’evolució de les captures a l’aplicació:  http://apps.ornitologia.org/anella/migra

Dijous 22 Març 2018
Aquesta temporada de cria es farà un cens de rapinyaires rupícoles (trencalòs, voltor comú i negre, cuabarrada, aufrany, falco peregrí i daurada)  coordinat per el Servei de Fauna i Flora del Departament de Territori i Sostenibilitat pel que fa a Catalunya  i per SEO-BirdLife per a tot l’Estat. Tots aquells que vulgueu col·laborar aportant dades, agrairíem que les incorporéssiu directament a Ornitho.cat, amb la màxima precisió possible, però preferiblement com a dades ocultes per motius de protecció, i així es podran integrar també fàcilment a l’atles de nidificants.

Feed RSS de notíciesSeu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa